Utuan laukut tunnetaan värikkyydestä ja laadusta. Värit ja rento tyyli tuovat iloa elämään!

Utuan tarina on rakentunut vahvan suomalaisen naisen, Piia Vähäsalon, elämänarvojen, vision ja inspiraation johdattamana. Tavoitteena on suunnitella ajattomia, korkealaatuisia ja iloisen värikkäitä tuotteita skandinaaviselle käyttäjälle.

Piia Vähäsalo on yrittäjäperheen tytär, jonka kädet ovat kirjaimellisesti olleet savessa lapsuudesta lähtien.

”Olen kasvanut taiteellisessa perheessä, dreijan vieressä. Saven kanssa työskenteleminen oli minulle tärkeää, siinä sai tehdä jotain näkyvää ja konkreettista. Maalasin myös paljon. Väreillä itsensä ilmaiseminen oli silloin ja on edelleenkin tärkeää. Perheyrityksessä näki, kuinka kovaa käsityöyrittäminen oli, joten valitsin siksi ”oikean työn” ja lähdin opiskelemaan hallintotieteitä. Samalla laitoin luovat asiat laatikkoon.”

UTUA – UUSI ALKU

”Työskentelin johtotehtävissä pelastusalalla kunnes sairastumisen jälkeen jouduin jäämään eläkkeelle 40-vuotiaana. Koko elämä oli mietittävä uudelleen. Kriisiä käsitellessäni maalasin saunatuvallisen tauluja ja perheyritystämme luotsaava sisareni ehdotti, että suunnittelisin laukkumalliston täydentämään Sievi Shopin valikoimaa. Tästä sai alkunsa Utua, jonka myötä olen palannut luovan työn pariin. Utuan nahkalaukkuja on alusta lähtien tehty myös rohkeissa väreissä. Minulle on tärkeää, että laukulla voi jokainen ilmaista itseään ja kertoa, kuka minä olen. Laukku on osa käyttäjänsä persoonaa,” kertoo Piia Vähäsalo.

Rakastan värejä ja aidon nahan tuoksua! Paras palaute minulle on kun näen, että laukku löytää sen oikean kantajansa, kertoo Piia Vähäsalo, Utuan perustaja.

Utua-laukut suunnitellaan Pekkatorin laidalla Vanhassa Raahessa. Tuotteissa käytetty nahka on Pohjoismaisen ruoantuotannon ylijäämää ja se on käsitelty laukkuihin soveltuvaksi nykyaikaisin menetelmin, joille on myönnetty laatu- ja ympäristösertifikaatit. Kaikki tuotteet on valmistettu vastuullisesti ja ammattitaitoisesti Euroopassa. Ajaton muotoilu, laadukas ompelutyö ja kestävä nahka materiaalina tekevät laukusta pitkäikäisen.

Utua-tuotteet ovat saatavilla Utuan verkkokaupasta www.utua.fi. Tuotteita saa myös Sievi Shop -myymälöistä ja verkkokaupasta www.sievishop.fi. Pian avautuu myös kansainvälinen verkkokauppa ja Utua astuu taas askeleen eteenpäin!

2014 Ensimmäinen mallisto, myynti Sievi Shop -myymälöiden ja -verkkokaupan kautta

2018 Suunnittelutoimisto ja Showroom Raaheen

2020 Oma verkkokauppa

2021 Kansainvälinen verkkokauppaTekoja Suomesta