Seinäjoelle avataan 24/7-pieneläinsairaala kesällä 2021. Se tulee olemaan Evidensian kahdeksas lajissaan. Rekrytoinnit ovat jo käynnissä ja laajennusremontti alkamassa, sairaalan johtaja Okko Sukura kertoo.

Kun hätä on suuri, on avun oltava lähellä. Tähän huutoon Evidensia, maamme suurin eläinlääkintäalan toimija, pyrkii vastaamaan. Sen jatkuvasti päivystävien eläinsairaaloiden verkosto laajenee.

Evidensian eläinsairaaloita on nyt kuusi eri puolilla maata. Pian niitä on yhdeksän. Eläinsairaalat ottavat vastaan lemmikkejä ilman lähetettäkin mistä päin maata tahansa. Ne tarjoavat kaikki korkeatasoisia sairaalapalveluja laidasta laitaan ja yhtä päiväsairaalaa lukuun ottamatta päivystävät yötä päivää pyhät arjet.

“Kaikkia eläinsairaaloitamme yhdistää laadukas, tutkittuun tietoon perustuva eläinlääketiede ja Evidensian arvoihin pohjautuva palveluasenne. Me kohtaamme jokaisen potilaan tunteella ja hoidamme tieteellä”, Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Anssi Tast kiteyttää.

ELÄINSAIRAALOITA YMPÄRI SUOMEN

Evidensialla on tällä hetkellä ympäri vuorokauden ja viikon päivystävät eläinsairaalat Vantaalla, Espoossa, Hämeenlinnassa, Raisiossa, Tampereella ja Oulussa, ja pian myös Kouvolassa ja Seinäjoella sekä joka päivä avoinna oleva sairaala Rovaniemellä.

Hämeenlinnassa toimiva Eläinsairaala Vethaus muutti kesällä uusiin tiloihin. Vantaalla toimiva Eläinsairaala Evidensia Tammisto ja Raisiossa oleva Eläinsairaala Vettori laajentavat ja tehostavat toimintaansa. Rovaniemellä toimiva Eläinlääkärikeskus Kieppi aloittaa vuodenvaihteessa päiväsairaalana, Kouvolan eläinsairaala käynnistää 24/7-toimintansa helmikuun alussa ja Seinäjoella avataan 24/7 päivystävä sairaala kesään mennessä.

Sairaalaverkostoa pyritään laajentamaan niin, että sairaalatasoista hoitoa olisi tarjolla kohtuullisen matkan päässä asuinpaikasta riippumatta kautta maan.

Eläinsairaaloissa apua voi saada ilman ajanvarausta ja lähetettä, juuri silloin, kun apua tarvitaan, Evidensian eläinlääketieteellinen johtaja Anssi Tast lupaa. Eläinsairaala Vethaus muutti heinäkuussa uusiin, kattavan toiminnan mahdollistaviin tiloihin Hämeenlinnassa.

ERIKOISOSAAMISTA LAADUKKAISSA TILOISSA

Eläinsairaaloissa pystytään hoitamaan vaikeitakin potilastapauksia vuorokauden ajasta riippumatta. Modernit ja hyvin varustellut tilat pitävät sisällään päivystyksen, ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ja peruspalveluiden lisäksi myös laajan valikoiman erikoisosaamista.

Yleis- ja erikoiseläinlääkärit vastaavat eläinsairaaloiden palvelusta ja useimmat heistä ovat erikoistuneet tiettyyn osaamisalueeseen, mikä mahdollistaa lemmikeille asiantuntevan hoidon. Henkilökunta työskentelee tiimeinä, konsultoi toisiaan ja käyttää toistensa asiantuntemusta hyväksi.

TEHOHOITOA VAIKKA YÖN YLI

Eläinsairaaloiden ympärivuorokautinen, laaja palveluvalikoima mahdollistaa potilaiden kokonaisvaltaisen hoidon ensiavusta ja tehohoidosta leikkauksiin ja kuntoutukseen. Laboratorio-, röntgen- ja ultraäänipalvelut ovat käytettävissä myös päivystysaikaan. Jatkuvaa hoitoa tai valvontaa vaativat potilaat voivat jäädä eläinsairaaloiden sairaalaosastoille yön yli.

Myös muutamat muut Evidensian eläinlääkäriasemat tarjoavat eläinlääkäripäivystystä ja vastaanottavat akuuttihoitoa tarvitsevia potilaita laajennetuin aukioloajoin iltaisin ja viikonloppuisin.

Evidensia hoitaa vuosittain noin 400 000 potilasta 40 klinikallaan. Näistä nyt kuusi ja pian kahdeksan on 24/7 päivystäviä eläinsairaaloita ja yksi päiväsairaala. Kouvolan eläinsairaala käynnistää ympärivuorokautisen toiminnan helmikuun alussa.

EVIDENSIAN ELÄINSAIRAALAT

  • Eläinsairaala Evidensia Tammisto, Vantaa, 0201 800 730
  • Espoon Eläinsairaala, Espoo, 0201 800 710
  • Eläinsairaala Vethaus, Hämeenlinna, 0201 800 820, päivystys 0600 550 139
  • Eläinsairaala Vettori, Raisio, 0201 800 770
  • Eläinsairaala Veter, Tampere, 0201 750 190
  • Pohjois-Suomen Eläinsairaala, Oulu, 0201 750 170
  • Vuodenvaihteessa avaava: Eläinlääkärikeskus Kieppi, Rovaniemi, 0201 800 890
  • Helmikuun alussa avaava: Kouvolan eläinsairaala, Kouvola, 0201 800 740
  • Kesään mennessä avaava: Seinäjoen Eläinsairaala, Seinäjoki, 0201 750 180

Soitto 020-alk. nroon maksaa 8,35 snt/puh. + kiinteän verkon liittymästä 7,02 snt/min. / matkapuh.liittymästä 17,17 snt/min.Uncategorized