Laatutakuu on siivous- ja kiinteistöhuoltoalan franchising-ketju, jonka motivoituneet yrittäjät tarjoavat alalla poikkeuksellisen hyvää palvelua. Korona-aika on saanut yrityksen kehittämään uuden siivouskonseptin, joka auttaa vähentämään sairauspoissaoloja ja lisää työhyvinvointia, jolloin siivous muuttuu kulusta investoinniksi.

Laatutakuu-ketjuun kuuluu 120 itsenäistä yrittäjää ja se palvelee jo noin 2 000 yritysasiakasta ympäri Suomen. Yrityksen korkea laatu näkyy sen saamissa tunnustuksissa, yritys on ollut Vuoden puhtausalan yritys ja voittanut kahdesti Vuoden franchising-yrityksen palkinnon, joista toisen kerran tänä vuonna.

Laatutakuun toimitusjohtaja Henri Häyrisen mukaan koronan voi nähdä selvästi lisänneen siivous- ja kiinteistöhuoltoalojen arvostusta.

”Siivousta osataan nyt arvostaa ja asiakkaamme esimerkiksi konsultoivat meitä hygienia-asioissa. Toisaalta etätyön myötä aikaa vietetään enemmän kotona ja myös asuinkiinteistöjen hyvän huollon arvo on kasvanut”, hän toteaa.

Yritys on vastannut korona-ajan vaatimuksiin uudella Siivous+-konseptilla, jossa keskitytään erityisesti poistamaan taudinaiheuttajia muun muassa kosketuspintojen desinfioimisella.

”Iso muutos alalla on se, että enää ei keskitytä pelkästään näkyvän lian poistamiseen. Varsinaiset isot desinfiointisiivoukset eivät ole hyvä ratkaisu pitkällä tähtäimellä, sairaalatasoinen desinfiointi ei kannata toimistoympöristössä ja kustannuskin on kova.”

Laatutakuun ratkaisuna onkin tarjota uutta konseptia normaalin siivouksen hinnalla, ilman lisäkustannusta.

”Meidän täytyy pystyä tuottamaan palvelut innovatiivisesti ja kustannustehokkaasti, tuottaen asiakkaille lisäarvoa, Häyrinen toteaa.

PYSYVÄ MUUTOS ALAN TAVOISSA TOIMIA

Häyrinen uskoo, että uudet puhtaanpidon tavat muuttuvat standardiksi, jota vaaditaan myös pandemian laantumisen jälkeen.

”Samalla ehkäistään muiden tautien kuten kausi-influenssan tai vatsatautien leviäminen työpaikoilla. Näin voidaan varmistaa, että ihmisillä on turvallinen olo palata töihin.”

Häyrisen mukaan tulevaisuudessa siivous nähdäänkin enemmän investointina kuin kuluna.

”Sairauspoissaolot ovat hyvin kalliita paitsi rahallisesti, aiheuttavat myös muita haasteita ja lisäävät työyhteisön kuormitusta. Taudinaiheuttajia poistamalla luomme säästöjä ja lisäämme myös työhyvinvointia.”

Laatutakuulla nähdään, että tämä tuo mukanaan myös lisääntyvää kiinnostusta asiakkailta ja kasvua.

”Asiakkaamme ovat ottaneet uuden konseptin hyvin vastaan ja kiinnostuksen voi huomata myös uusasiakashankinnassa. Uskomme, että tästä vuodesta tulee vauhdikas”, Häyrinen lopettaa.

Lisätietoja: laatutakuu.fiTulevaisuuden Tekijät