Suomessa viime vuoden syksyllä lanseerannut kiinteistövakuudellista vaihtoehtoisrahoitusta tarjoava EstateGuru haluaa olla toimialansa edelläkävijä. Yrityksen toimintaperiaatteena on hakea parhaita ratkaisuja yhdessä lainanottajan kanssa.

EstateGuru välittää kiinteistövakuudellisia yrityslainoja joukkorahoitusalustallaan. Virosta lähtöisin oleva yritys toimii nykyään kansainvälisesti, Suomeen se rantautui viime vuonna.

Suomen maajohtaja Matti Vansén korostaa, että yritys auttaa markkinassa, jossa pankkien lainananto on vähentynyt ja muuttunut joustamattomammaksi. Rakennusalan yritykset ovat rahoituksen suurimpia hyötyjiä.

– Tarjoamme kehityslainaa, esimerkiksi tilanteisiin, jossa rakennuttajalla on tontti, jolle rakentaminen on tarkoitus aloittaa. Lainaa voidaan myöntää myös vaiheittain vakuuden arvon kehittyessä. Siltarahoituslainamme sopii vaikkapa tilanteeseen, jossa asuntoja on myymättä ja seuraavaa hanketta tulisi päästä aloittamaan.

Lisäksi EstateGurulta voi hakea myös käyttöpääomaa, jos yritykseltä löytyy vapaata vakuutta. Yrityksen toimintatavassa vakuuden arviointi nouseekin merkittävimmäksi eroksi suhteessa pankkien toimintaan.

– Me arvioimme ensisijaisesti vakuuden arvoa ja sen kehitystä. Emme ajattele, että rahoitettavan yrityksen tarvitsee mahtua tiettyjen kriteerien muodostamaan boksiin, vaan pyrimme löytämään rahoituksen, jos näemme lainanhakijan hankkeessa potentiaalia, Vansén toteaa.

Keskusteleva ja joustava ote saa kiitosta asiakkailta

Vansénin mukaan paras asiakkailta saatu palaute on se, että EstateGurulla istutaan rahoituksen hakijan kanssa samalla puolella pöytää. Yritys haluaa varmistaa, että prosessi on helppo ja nopea ja rahoituksen etsiminen joustavaa. Pankkilainoja korkeammat korot kompensoituvat lyhyillä laina-ajoilla ja alhaisilla aloituskustannuksilla.

– Emme etsi kriteerejä, joilla kieltäytyä rahoituksesta. Pallottelemme vaikka tunteja tai päiviä asiakkaan kanssa. Roolimme onkin konsultatiivinen, hän toteaa.

Koko EstateGurun tiimillä on vankkaa kokemusta rahoitusalalta. Ammattimainen ote ja tietotaito on luonut yritykselle positiivista virettä, joka näkyy vahvana kasvuna.

– Viime vuonna rahoitimme hankkeita 20 miljoonalla, tänä vuonna on tarkoitus kasvattaa summa 40 miljoonaan, Vansén kertoo.

Kasvun lisäksi EstateGuru haluaa olla myös markkinan suunnannäyttäjä. Tilanteessa, jossa pankit vähentävät yrityslainoitusta ja RS-järjestelmään pääseminen on yhä haastavampaa, on tähän myös hyvät mahdollisuudet.

– Paitsi, että valtaamme markkinaa, haluamme myös disruptoida sitä. Toivomme, että olemme market maker, jolta kysytään, miten asioita kannattaa tehdä. Pankkien yritysrahoituksen väheneminen vaikuttaa suoraan myös kansantalouteen, näemme siis roolimme myös turvaamassa toimivaa taloutta, Vansén summaa tulevaisuudennäkymiä.

EstateGuru
  • Euroopan johtava lyhytaikaisten kiinteistövakuudellisten lainojen markkinapaikka
  • Pääkonttori Tallinnassa, toimintaa Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Espanjassa, Portugalissa ja Saksassa
  • Vahvaa kansainvälistä laajentumista luvassa myös jatkossa
  • Yli 2000 myönnettyä lainaa ja lähes 75000 sijoittajaa

estateguru.co/fiInnovaatiot