Turvallinen ja potilasystävällinen hammashoito nukutuksessa voi olla hyvä vaihtoehto, jos aikaa usealle hammaslääkärikäynnille on vaikeaa löytää. Unexi Hammasnukutuksesta kerrotaan, että nukutusta voidaan harkita erityisesti, jos hammaslääkärikäynnit ovat viivästyneet ja korjattavaa on paljon.

Unexin on perustanut anestesialääkäri, dosentti Ilkka Kalli, jolla on todella pitkä kokemus hammashoidon yhteydessä tehtävästä nukutuksesta. Nukutus eli yleisanestesia on potilaalle turvallinen ja pelkoa vähentävä menetelmä, jolla laajatkin hammashoidot saadaan tehtyä miellyttävästi ja ripeästi.

Tyypillisesti hammashoitoja nukutuksessa tehdään pelkopotilaille, joille anestesia voikin tuoda merkittävää helpotusta. Nukutus ei ole kuitenkaan vaihtoehto ainoastaan jännittäjälle, vaan sopii myös esimerkiksi tilanteisiin, joissa suu halutaan saada kerralla kuntoon.

Nukutushoito toimiikin hyvin esimerkiksi kiireiselle tai matkatyötä tekevälle potilaalle, jolle toistuvat hammaslääkärikäynnit ovat ajallinen haaste. Nukutuksen alla voidaan toteuttaa laajempiakin hoitosuunnitelmia, joihin ilman nukutusta vaadittaisiin useita käyntikertoja.

Turvallinen rutiinitoimenpide

Unexista korostetaan, että nukuttaminen ei ole hammashoidossa poikkeuksellinen tapa toimia. Unexille ja kumppanihammaslääkäriasemille nukuttaminen kuuluu normaaliin rutiiniin ja toivetta nukutushoidosta ei tarvitse hävetä.

Unexi tarjoaa avaimet käteen -palvelua, joka tuo hammaslääkäriaseman tiloihin kaiken anestesiaan tarvittavan. Anestesia erikoislääkäri vastaa nukutuksesta yhdessä anestesiahoitajan kanssa. Anestesiaammattilainen on paikalla aina siihen saakka, kunnes potilas kotiutuu.

Tarvittaessa Unexi voi myös auttaa potilasta valitsemaan jonkun kumppaniverkostoonsa kuuluvista hammaslääkäriasemista. Kumppaniverkostoa käyttämällä Unexi on varmistanut, että koko hoitotiimillä on kokemusta saumattomasta yhteistyöstä. Kokonaistavoitteena onkin antaa yksilöllistä ja kuuntelevaa hammashoitoa, jossa ammattilaisten tiimi takaa potilaalle mahdollisimman miellyttävän hoitokokemuksen.

Lisätietoa Unexi Hammasnukutuksen palveluista löydät osoitteesta www.unexi.net.Tulevaisuuden Suomi