Saariston portti. Logistisesti unelmasijainti. Huippupalvelut. Suomen yritysmyönteisin kaupunki kansainvälisine veturiyrityksineen. Nopea väkiluvun kasvu. Innovatiivinen ote tulevaisuuteen. Tervetuloa Kaarinaan!

Kaarina on 35 000 asukaan kehittyvä, elinvoimainen, merellinen kaupunki Turun kupeessa. Se on ollut myös historiallisesti merkittävä paikkakunta, sillä Kuusiston linnassa piti aikanaan valtaa peräti 15 katolista piispaa.

Nykyisin Kaarinassa katsotaan kauaskantoisesti tulevaisuuteen. Matkailunähtävyydeksi ollaan parhaillaan rakentamassa uutta Avaruuspuistoa, ja 140 km:n pituisesta rantaviivasta sekä saaristoluonnosta pääsee nauttimaan yhä laajempien merenrantapalveluiden avulla. Elinkeinopolitiikkaa toteutetaan pitkäjänteisesti, seudullisena yhteistyönä.

Logistinen napakymppi

Turun ja Naantalin sataman läheisyys ovat Kaarinalle selkeitä vetovoimatekijöitä. Muutoinkin kaupunki on logistisesti napakymppi: Turun moottoritie tuo ja vie kaupunkiin sutjakasti ja lentokenttä löytyy 20 minuutin ajomatkan päästä – seikka, jota asukkaiden lisäksi arvostavat erityisesti lukuisat kotimaista ja kansainvälistä kauppaa käyvät yritykset.

Suomen yritysmyönteisin kaupunki

Kaarinalla on myös pari muuta selkeää vetovoimavalttikorttia, joita ei saavuteta yhdessä yössä. ”Olemme toistuvasti tutkimusten mukaan maamme yritysmyönteisin kaupunki ja meiltä löytyy mm. yliopistokaupunkisidoksemme avulla erittäin ammattitaitoista ja innovatiivista työvoimaa”, kiteyttää kaupunginjohtaja Harri Virta.

”Viime vuonna, koronasta huolimatta, tonttikauppa kävi edelleen vilkkaana ja Kaarinaan muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita”, lisää Kaarinan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja, yritysasiamies Niina Sjöholm. Kaarinan Kehitys on Kaarinan kaupungin ja Kaarinan Yrittäjät ry:n omistama elinkeinoyhtiö. ”Näin yrittäjien ääni varmasti kuuluu ja vaikuttaa”, Sjöholm vahvistaa.

Kaarina on mukana seudullisessa elinkeinoyhtiössä Turku Science Parkissa. ”Tämä osaltaan takaa, että yrityksille voidaan varmistaa mahdollisimman kattavat palvelut”, Virta lisää.

Energisoiva kasvupaikka ihmisille ja yrityksille

Kaarinassa toimii useita merkittäviä yrityksiä, joiden jalanjäljissä on hyvä kansainvälistyä. ”Teleste it-veturina, MacGregor rakennuspuolella, Nit Naval Interior ja Piikkio Works Meyerin telakan risteilyalusten laivasisustajana, muutamia esimerkkejä mainitakseni”, Virta listaa ja lisää: ”Perinteisten alojen rinnalle on Kaarinassa vahvistumassa myös elämysteollisuus.”

Työssä jaksamista edesauttavat monipuolisen luonnon läheisyys, upea kulttuuritarjonta ja toimivat palvelut. Siksi Kaarinassa on hyvä asua, opiskella ja työskennellä – kasvaa ihmisenä ja yrityksenä.

 

Merellinen Kaarina on valittu useissa valtakunnallisissa tutkimuksissa Suomen luovimmaksi kunnaksi, halutuimmaksi asuinpaikaksi sekä yritysilmapiiriltään ja palveluiltaan Suomen parhaaksi.

kaarinankehitys.fiTulevaisuuden Suomi