Sympatia-keräys käynnistyi jo 1920 ja sen kautta on lahjoitettu varoja miljoonille tarvitseville niin Suomessa kuin ulkomailla. Nykyisin keräystä hallinnoi suomalainen avustus- ja kehitysyhteistyöjärjestö ADRA Finland säätiö, joka kuuluu kansainväliseen ADRA-verkostoon.

– Sympatia-keräys on nähnyt sodat, nousu- ja laskukaudet ja toiminut keskeytyksettä kaikki nämä vuodet. Se on myös muistuttanut yhteiskuntaa lähimmäisen auttamisen tarpeesta, kertoo säätiön toiminnanjohtaja ja ADRA -verkoston Suomen maajohtaja Heimo Lempinen.

Keräyksen keskeisiä avustuskohteita ovat vaate- ja ruokajakelut sekä kehitysyhteistyöhankkeet. Osa keräystuotosta rahastoidaan erilliseen katastrofirahastoon.

Tällä hetkellä tuottoja käytetään ruoka-aputyöhön kotimaassa, nuorten kehityskasvatuksen tukemiseen sekä kehitysyhteistyöhankkeisiin Keniassa ja Ugandassa katastrofiavun ohella.

ADRA Finlandin mukaan heidän toimintansa perustana on ajatus siitä, että kaikilla ihmisillä tulee olla mahdollisuus parantaa lähtökohtiaan.

-Me haluamme tukea jokaisen omaa potentiaalia ja sitä, että pienellä vetoavulla ihmiset voivat itse ottaa elämänsä haltuun. Kehitysyhteistyössä lähtökohtana tulee olla paikallisten ihmisten tiedot, taidot ja ideat, Lempinen esittelee.

Sympatia-keräykseen voi lahjoittaa perinteisten lipas- ja listakeräysten ohella nyt myös sähköisesti osoitteessa sympatia.fi. Lisätietoja ADRA-säätiöstä adra.fi.Tekoja Suomesta