Arnimaa-Leinosen Hyvinkään kaupungille suunnittelema Rautatieomenapuu-riipus, hopeaa

Perinteikäs suomalainen Kultakeskus on toiminut jalometallien parissa jo yli sata vuotta. Kultakeskus on yritysten ja yhteisöjen luotettu kumppani palkitsemiseen ja huomioimiseen. Suunnittelupalvelun avulla asiakkaille luodaan yksilöllisiä tuotteita, jotka ovat antajansa näköisiä ja ilahduttavat saajaansa.

Kultakeskuksen pääsuunnittelija
Assi Arnimaa-Leinonen

Kultakeskuksen yritys- ja yhteisöpalvelujen asiakkaista suurin osa löytyy julkiselta sektorilta, valtion laitokset, kunnat ja kaupungit arvostavat yrityksen laadukkaita tuotteita

– Meillä on laaja valmistuotemallisto, mutta suunnittelupalvelun avulla saadaan luotua juuri asiakkaan ilmeen ja tarinan mukaisia tuotteita, kertoo myyntijohtaja Mikko Joukainen.

Kultakeskuksen pääsuunnittelija Assi Arnimaa-Leinonen korostaa, että suunnittelu on eräänlaista salapoliisityötä, jossa hintaluokan ja käyttötarkoituksen lisäksi tärkeintä on selvittää, mitä asiakas haluaa lopputuloksella viestittää.

– Työ on ennen kaikkea asiakkaan kuuntelemista ja ongelmanratkaisua. Olen itse kultaseppä ja otan suunnittelussa myös tuotannon vaatimukset huomioon jo alusta asti, hän toteaa.

Käyttöä ja katsetta kestäviä lahjoja

Kultakeskukselta korostetaan, että tavoitteena on luoda esineitä, jotka varmasti päätyvät käyttöön. Joukaisen mukaan huono lahjaesine on yksinkertaisesti sellainen, jota saaja ei halua käyttää.

– Joskus voimme johdatella asiakasta hieman. Tarvitseeko lahjan olla logo tai vaakuna, vai voisiko se olla jotain muuta, joka kuitenkin ilmentää toivottua viestiä, Arnimaa-Leinonen kuvailee.

Lahjaesineen yhteyteen toteutetaan yleensä rasia ja tuote-sertifikaatti. Tuotesertifikaatin avulla asiakas voi myös itse kertoa enemmän omaa tarinaansa ja Kultakeskuksen suunnittelija voi avata ideointiprosessiaan.

Esimerkkejä kiinnostavista, yksinoi-keudella asiakkaille suunnitelluista töistä ovat esimerkiksi Hyvinkään kaupungille suunniteltu Rautatieomenapuu-riipus ja Suomen Yrittäjät ry:lle toteutettu Virta-sarja. Näissä asiakkaan toiveet kohtaavat kauneuden ja käytettävyyden.

Muotoiluprosessissa esinettä hiotaan, kunnes asiakas on täysin tyytyväinen.

– Kantava voimamme on se, että uskomme omaan osaamiseemme. Tähtäämmekin aina siihen, että tilaajan toiveet on varmasti täytetty, Joukainen summaa.

Arnimaa-Leinosen Suomen Yrittäjät ry:lle suunnitteleman Virta-sarjan kalvosinnapit ja solmiopidin, hopeaa

Kultakeskus Oy

Paroistentie 2, 13600 Hämeenlinna
puh. (03) 65 711
tilaukset@kultakeskus.fiTekoja Suomesta