Ylituotannon tehokkaasti kiinteistön omaan käyttöön valjastava innovaatio MSP-SR (Smart Relay) tuo käyttäjälleen merkittäviä energiakustannussäästöjä. Laitteen toiminta perustuu siihen, että aurinkoenergiasta saatava sähkö ohjataan optimoidusti käyttökohteisiin.

MSP-SR -järjestelmä perustuu siihen, että sähkö saadaan kiinteistön omaan käyttöön ohjaamalla ylituottoa oikea-aikaisesti oikeisiin tarpeisiin. Älykäs ja helppokäyttöinen laite ottaa ennakoivasti huomioon esimerkiksi sääolosuhteet, vuoden kierron tuomat kulutusvaihtelut, pörssisähkön hinnan sekä eri laitteiden energiantarpeen.

– Säästö on merkittävää, kun sähkö käytetään itse sen sijaan, että se myytäisiin lähes ilmaiseksi sähköyhtiölle ja ostettaisiin takaisin sähkönsiirtohinnalla lisättynä, kertoo yrityksen tekninen johtaja Timo Anttila, joka on vastannut automaatiojärjestelmän kehityksestä.

Anttila uskoo, että jatkossa laite tulee olemaan Suomessa hyvin yleinen, jo nyt saatu asiakaspalaute on todella positiivista. Järjestelmän tutuksi tulemisen myötä yritys toivoo, että yrityksen tuotanto saataisiin jatkossa täysin suomalaiseksi.

– Koska tuote on omamme, näkyy se myös katteissa. Toiveemme on, että myös suomalaiset sijoittajat ymmärtävät jatkossa tuotteen potentiaalin, jolloin voisimme tuoda tuotannon ja samalla työpaikkoja kotimaahan, Anttila summaa.

my-solar.fiTulevaisuuden Suomi