Opintokeskuksen uusi arki: suunnittelija Adele Halttunen hoitaa verkkokoulutuksen striimausta la 30.1.

Vihreän Sivistysliiton ylläpitämän Opintokeskus Vision tehtävänä on auttaa järjestöjä ja yksilöitä löytämään oma aktiivinen roolinsa yhteiskunnassa. Toiminnan perustana ovat kestävä kehitys ja tasa-arvo.

– Pyrimme luomaan toiveikasta tulevaisuutta. Meillä korostuvat osallistujien oman oppimisen ja valmiuksien tukeminen, kertoo pääsihteeri Tuomas Green.

Visiossa vihreitä arvoja edistetään monipuolisesti. Ympäristökasvatus yhdistyy maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen, eurooppalaisia aktiiveja valmennetaan ilmastonmuutoksen sukupuolivaikutuksiin. Opintokeskuksen rinnalla ajatuspaja kehittää ideoita yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Viime keväästä lähtien koronapandemia on lamauttanut myös kansalaisyhteiskuntaa, ja Visiokin on joutunut opettelemaan ja opettamaan uusia toimintatapoja. Koronan kirittämän digiloikan valoisa puoli on, että verkkokoulutusten myötä tavoitetaan osallistujia entistä laajemmin. Toisaalta uutena haasteena on Vision ajaman kestävän kehityksen hukkuminen koronauutisten tulvaan.

– Ilmastonmuutoksen torjunta on maraton. Pyrimme valmentamaan erityisesti nuoria vaikuttajia tapoihin, joilla he voivat tuoda esille rooliaan tähän tilanteeseen sopivasti ja samalla varmistaa, että jaksamista vaikutustyöhön riittäisi myös nyt, Green summaa.

opintokeskusvisio.fiTekoja Suomesta