Kunnanjohtaja Mikko Salmela

Lopen kunnassa yhdistyvät yrittäjämyönteisyys, loistavat liikenneyhteydet ja pääkaupunkiseudun läheisyys. Silmänkannon yritysalueen edulliset tontit sopivat myös yrityksille, jotka tarvitsevat reilusti tilaa toimintaansa varten.

Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela korostaa kunnan läheisyyttä suhteessa metropolialueeseen. Lopen nopeat yhteydet moottoritielle sekä rautatieasemalle tekevät liikkumisesta todella vaivatonta.

– Entisenä helsinkiläisenä tiedän, että moni ei ole huomannut, miten lähellä pääkaupunkiseutua Loppi ja Silmänkannon yritysalue ovat, hän toteaa.

– Yritysalue on Lopen itäreunalla, parhaalla paikalla vain parin minuutin päässä moottoritiestä. Monet pääkaupunkiseudun ympäryskunnat tarjoavat yritystontteja moottoriteiden varresta, hyvin korkeilla hinnoilla. Vain vartin kauempana Silmänkannossa voimme tarjota huomattavasti edullisempia hintoja, kertoo maankäyttöpäällikkö Pekka Säteri.

Silmänkannon tontit ovat suuruudeltaan yhdestä viiteen hehtaaria ja yhdistelemällä tontteja voidaan luoda myös suurempia alueita. Tonttien hinta on vain 9,5 euroa m2. Tonteilla on tehty pohjatyöt ja moni yrittäjä arvostaa myös alueella olevaa mahdollisuutta maalämmön toteuttamiseen.

Lähestyttävää palvelua ja hyvää elämänlaatua.

Pienen kunnan etuna on helppo lähestyttävyys ja mutkattomuus. Kunnasta annetaan mielellään apua käytännön haasteisiin kuten toimitilojen tai tonttien etsintään.

– Meihin on helppo ottaa yhteyttä, saammekin yrittäjiltä palautetta sujuvasta ja rivakasta toiminnasta, Salmela mainitsee.

Monelle yritykselle merkittävä tekijä on myös oman henkilökunnan tarpeiden ratkaiseminen. Tätä tukemaan Lopen kunta tarjoaa omakotitontteja 1000 euron hintaan. Kunnassa nähdään, että tämä on yrityksille hyvä tapa houkutella henkilöstöä yritysalueen läheisyyteen.

Myös kunnan peruspalvelut ovat toimivia ja tarjolla on poikkeuksellisen runsaasti myös vapaa-ajan toimintaa. Esimerkiksi lapset pääsevät harrastamaan monipuolisesti.

Ensimmäinen toimija, Järki-Saneeraus Oy on jo aloittanut alueella yritystoiminnan ja ollut tyytyväinen uuteen toimipaikkaansa. Kaksi muuta alueelle muuttavaa rakentavat omille tonteilleen tänä vuonna.

– On aivan selvää, että kiinnostus aluetta kohtaan nousee nyt entisestään, kun alueella alkaa tapahtua, Salmela summaa.Tekoja Suomesta Tulevaisuuden Suomi