Ainutlaatuisen Energiajohtajapalvelun avulla yritykset voivat ulkoistaa sähköenergian hankintaan sekä hallintaan liittyvät prosessinsa Lumme Energialle.

Lumme Energian yritysmyynnin liiketoimintajohtaja Janne Laineen mukaan energianhallinta koetaan monissa yrityksissä haastavaksi. Tämä johtuu pitkälti siitä, että yritysten energianhankintaan ja -käyttöön linkittyy usein toisistaan irrallisia ja hankalasti hallittavia prosesseja. Haasteet lisääntyvät yritystoiminnan ja toimipisteiden määrän kasvaessa. Oman sattumansa energiasoppaan tuovat markkinoiden, lainsäädännön ja teknologian muutokset.

Lumme Energia lanseerasi vajaa vuosi sitten keväällä Energiajohtaja-kokonaispalvelun, jonka avulla yritykset voivat ulkoistaa energiakäyttöön ja -hallintaan liittyvät toiminnot Lumme Energialle. Palvelu tuo yrityksen käyttöön parhaan energia-alan osaamisen ja ratkaisut. Samalla yrityksen sisäiset resurssit vapautuvat ydinliiketoimintaan. Laineen mukaan Energiajohtaja-palvelun kaltaista kattavaa, selkeää ja helposti hankittavaa palvelukokonaisuutta ei markkinoilla toista ole.

– Energiajohtaja-palvelun avulla yritys voi ulkoistaa energianhallintaan liittyvät tehtävät osittain tai kokonaan meille. Strategisena kumppanina voimme vastata sähkön hankinnasta, energiankäyttöprosesseista, energiatehokkuuden- ja hallinnan kehittämisestä sekä raportoinnista. Palvelupakettia voidaan täydentää kattavilla lisäpalveluillamme, kuten energiavalmennuksella, sähköautojen latauspisteasennuksilla ja valvomopalveluilla, sekä tytäryhtiömme Solarigon kehittyneillä aurinkosähköratkaisuilla.

Liiketoimintajohtaja Janne Laine vakuuttaa, että asiakasyrityksen sähkö-energianhallintaan liittyvät haasteet voidaan ratkaista kerralla.

VARMOISSA KÄSISSÄ

Energiajohtaja-palvelu on asiakkaille helppo mutta myös edullinen ja ilmastoystävällinen ratkaisu.

– Yhtenäistämme asiakasyritystemme energiaprosesseja sekä raportointia ja selkeytämme vastuunjakoa. Kun toiminta muuttuu selkeämmäksi, voidaan helpommin suunnitella ja toteuttaa energiatehokuutta parantavia toimenpiteitä.

Energiajohtaja-palvelun keskiössä on Lumme Energian sähkön hankintaan, sähkösalkun hallintaan ja uusiutuvaan energiaan liittyvä erikoisosaaminen. Ydinosaamisen ympärille Lumme Energia on rakentanut kattavan energiatehokkuus- ja lisäpalvelutarjooman yhteistyössä kotimaisen kumppaniverkostonsa kanssa. Kaikki tarvitsemansa palvelut yritys voi hankkia vaivattomasti Lumme Energian kautta.

– Teemme arvion asiakasyrityksen tilanteesta ja räätälöimme yritykselle sopivan palvelukokonaisuuden. Seuraamme jatkuvasti teknologian, lainsäädännön ja markkinoiden kehitystä ja ehdotamme asiakkaalle proaktiivisesti strategisia muutoksia ja kehitystoimenpiteitä. Toimintamme ei ole sidottu tiettyihin toimijoihin. Autamme asiakkaita hyödyntämään kehittyneitä energiaratkaisuja tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, Laine toteaa.

SÄHKÖÄ OMASTA KIINTEISTÖSTÄ

Lumme Energian keskeisenä tavoitteena on edistää energiantuotannon ja -käytön vastuullisuutta. Keskeisessä roolissa Lumme-Energian ympäristövastuullisessa toiminnassa on tytäryhtiö Solarigo Systems Oy, josta on kasvanut parissa vuodessa Suomen suurin kotimaisen uusiutuvan aurinkoenergian tuottaja.

Solarigo Systems tarjoaa yrityksille mahdollisuuden aloittaa aurinkovoiman hyödyntämisen ilman omaa investointia sekä ylläpitoon liittyviä huolia ja riskejä.

– Myymme aurinkosähkövoimaloissa tuotettua energiaa ja toimitamme asiakaskiinteistöihin aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen -toimituksina. Kanssamme voi tehdä pitkän ja kilpailukykyisen aurinkosähkösopimuksen, jolloin vain käytetystä aurinkosähköstä maksetaan. Kannamme vastuun investoinneista, asennuksista sekä tarvittavista huolloista ja korjauksista, Solarigon Antti Koskelainen kertoo.

www.lumme-energia.fi | www.solarigo.fi

1.Kuva: Mikko Kuparinen
2.Kuva: Eino AnsionTeknologia- ja teollisuusratkaisut