Lisätty todellisuus, AR, tuo ohjeistuksen kentälle silloin kun sitä tarvitaan ja mahdollistaa tehokkaan etätuen silloin kun fyysinen läsnäolo on mahdotonta.

Lisätty todellisuus tuo ohjeet ja opastuksen suoraan työympäristöön – reaaliaikaisina, interaktiivisina ja kolmiulotteisina. Vaihe vaiheelta etenevät työohjeet tai etäekspertin piirtämät ohjeet suoraan työkohteen päällä säästävät työtunteja ja ehkäisevät kalliita virheitä.

“Teolliset sovellukset tuottavat usein kymmenien prosenttien työaikasäästöt ja vähentävät inhimillisten virheiden määrää jopa 90 %,” toteaa Stereoscapen Solution Sales Manager Karoliina Leisti. Asentaja ”lainaa” videoyhteyden kautta silmänsä ekspertille, joka voi paitsi opastaa, myös piirtää AR:n avulla ohjeita yhteiseen näkymään. Väärinymmärrykset vähenevät ja työ tulee kerralla kuntoon. Perehdytys ja koulutukset tapahtuvat työn ohessa visuaalisesti ja helposti. Samalla kalliit seisokit lyhenevät. Ei siis ihme, että AR parantaa tuottavuutta, laatua ja asiakastyytyväisyyttä yhä useammassa yrityksessä.

Stereoscape toimittaa AR-avusteisen työnteon ratkaisuja yhdessä kumppaninsa RE’FLEKTin kanssa.

”Kumppanimme on maailman johtavia teollisten AR-alustojen toimittajia, jonka teknologiaa hyödyntävät mm. ABB, Bosch ja Volvo. Asiakkaillemme on tärkeää, että alusta on mahdollisimman helppokäyttöinen ja pystyy kustannustehokkaasti muuntamaan nykyiset työ- ja käyttöohjeet lisättyyn todellisuuteen. Myös monipuoliset tietokantaominaisuudet kiinnostavat asiakkaita. Sovelluksen käyttöön riittää älypuhelin tai tabletti”, Leisti kertoo.”

Tiedustelut: www.stereoscape.comTeknologia- ja teollisuusratkaisut