Suomalaiseen Wihuri-konserniin kuuluvan Wipakin ydintehtävänä on valmistaa pakkauksia, jotka takaavat tuoteturvallisuuden. Pakkausmateriaaleja pyritään kehittämään jatkuvasti myös mahdollisimman kierrätettäviksi ja raaka-aineita säästäviksi.

Jo yli viisikymmentä vuotta toiminut Wipak toimittaa pakkausratkaisuja elintarvike- ja terveyssektoreille. Pakkausten tärkeimpänä roolina on taata tuoteturvallisuus ja hygienia sekä vähentää hävikkiä.

– Olemme välttämätön osa toimitusketjuja. Niin meidän kuin asiakkaidemme tavoite on, että tuotteiden perusominaisuudet säilyvät. Tämä on totta kai erityisen tärkeää juuri sairaalatarvikkeissa ja elintarvikkeissa, ja tämän merkittävyys on korostunut nyt korona-aikana, kertoo Tuija Suur-Hamari, Wipak Oy:n toimitusjohtaja.

Optimaalisten pakkaustapojen lisäksi Wipakille on tärkeää myös vastuullinen raaka-aineiden käyttö. Tuotteet pyritään suojaamaan mahdollisimman taloudellisesti ja ekologisesti. Wipakin valmistamat joustopakkaukset, eli ohuet muovikalvot, vastaavat näihin vaatimuksiin jo hyvin. Ne ovat muovautuvia, keveitä ja tehokkaita tuoteturvallisuuden näkökulmasta. Wipak pyrkii kuitenkin jatkuvasti parantamaan pakkausten ekologisuutta monella eri rintamalla.

– Materiaalin vähentäminen on meillä dna:ssa ja siihen uskomme edelleen. Lisäksi kehitämme myös esimerkiksi biopohjaisia tai kierrätysmuovia sisältäviä monikerroskalvoja. Erittäin isona tavoitteenamme on myös tehdä pakkauksista paremmin kierrätettäviä, Suur-Hamari kuvailee.

JATKUVAA KEHITYSTÄ JA MIELENKIINTOISIA MAHDOLLISUUKSIA

Wipakin strategiassa pureudutaan siihen, mikä takaa tulevaisuuden elinvoiman. Yrityksessä uskotaan, että ilmasto- ja ympäristökysymyksiin panostaminen on välttämätöntä menestykselle nyt ja jatkossa. Wipakin tavoitteena on nollata hiilijalanjälkensä vuoteen 2025 mennessä ja olla maailman ympäristöystävällisin joustopakkausalan yritys.

– Koko yhteiskunnan tulee liikkua tähän suuntaan, myös loppuasiakkaat vaativat ympäristöasioiden huomioimista, Suur-Hamari toteaa.

Wipakilla tunnistetaan tarve tulevaisuuden osaajille ja uskotaan, että yritys pystyy eteenpäin menevällä asenteellaan ja kunnianhimoisilla tavoitteillaan tarjoamaan todella kiinnostavia haasteita ja urapolkuja.

– Olemme kasvava ja kehittyvä kansainvälinen pakkauskonserni, asiakaskuntamme on moninainen ja toimii ympäri maailmaa. Ilmastonmuutos on globaali haaste ja Wipakilla olemme asemassa, jossa voimme olla osaltamme edistämässä kiertotaloutta ja tarjoamassa mm. hiilineutraaleja muovipakkausratkaisuja, Suur-Hamari summaa.Teknologia- ja teollisuusratkaisut