Rohkeasti tulevaisuuteen katsovan Akaan kaupungin sijainti keskellä Suomen kasvukäytävää valtateiden ja rautateiden risteyskohdassa tarjoaa mahdollisuuksia moneen.

Akaan kaupunki syntyi vuonna 2007 Toijalan ja Viialan yhdistymisen myötä. Vuonna 2011 myös Kylmäkoskesta tuli osa Akaata kuntaliitoksella. Noin 16 400 asukkaan Akaa sijaitsee keskellä maan kasvun ajurina toimivaa, Helsingistä Seinäjoelle yltävää Suomen kasvukäytävää.

”Meiltä matka esimerkiksi Tampereen keskustaan vie junalla reilun vartin ja pääkaupunkiseudullekin on vain noin reilun tunnin ajomatka. Meillä on myös pääradan varressa, Toijalan rautatieasema ja Viialan seisake, joista toisessa – Toijalassa – päärata yhdistyy Turun rataan. Sijainti on meidän ehdoton vahvuus”, kaupunginjohtaja Antti Peltola taustoittaa.

Akaan merkittävä yritysalue on Akaa Point valtateiden 3 ja 9 risteyksessä: ”Valtiokin on investoinut 10 miljoonaa euroa Akaa Pointiin, johon valmistuu kesäkuussa raakapuuterminaali pistoraideyhteydellä. 180 hehtaarin kokoiselle tulevaisuuden yritysalueelle etsitään aktiivisesti uusia toimijoita.”

Alueen logistiset yhteydet ovat loistavat ja pistoraideyhteys pääradalle tuo alueen hyödyntämiseen uusia mahdollisuuksia. Myös hintataso on erittäin kilpailukykyinen.

Akaan Toijalan asemanseudulla kaupunki omistaa paljon maata, johon kaavaillaan asumista ja palveluita yhdistäviä hybridikohteita jo rakenteilla olevien suurten kerrostalojen jatkeeksi. Aseman kupeeseen on valmistumassa myös kaupungin palveluita yhteen keräävä hyvinvointikeskus, johon kaikki kaupungin sote-palvelut keskitetään. Satama-alueelle avattiin viime syksynä BestParkin matkaparkki: ”Sen toiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tulevana kesänä alueella on lisää yrittäjävetoista vapaaajan toimintaa, kuten elämyspuisto GoPark”, Peltola iloitsee palvelutarjoaman lisääntymisestä.

”Sijainti on meidän ehdoton vahvuus.”

Akaan Toijalan asemanseudulle on valmistunut uusia asuinkohteita ja palveluita.
Investointitukea ja räätälöityjä mittatilaustontteja

Akaan asiakaslähtöisen elinkeinopalvelun kautta yrittäjiä tuetaan monin arvokkain keinoin: ”Akaassa on saatavilla pk-yrityksille 20 prosentin investointitukea uusiin hankkeisiin. Tontteja räätälöimme mittatilauksena yritysten tarpeisiin sopiviksi. Meiltä löytyy myös kattavat tiedot vapaista liiketiloista.”

”Elinkeinopalveluillamme on 24 tunnin palvelulupaus eli vastaamme vuorokauden sisällä kaikkiin yhteydenottoihin. Jos emme itse voi auttaa, ohjaamme kysyjät oikeiden tahojen ääreen kattavien verkostojemme avulla.”

Akaassa jää enemmän aikaa elämiseen

Peltolan mukaan Akaan kevään markkinointikampanjan viesti AiKAA ELÄÄ tausta-ajatuksena on se tosiasia, että palvelut, liikuntamahdollisuudet ovat lähellä, joten aikaa ja rahaa jää muuhun elämiseen. Työpaikkoja löytyy Akaasta tai nopein yhteyksien lähikunnista. Valokuitu ja 5G mahdollistavat myös etätyöskentelyn.

”Tulo- ja lähtömuuttaneiden mielipiteitä tutkittaessa meidän vahvuuksina on pidetty sopivaa sijaintia ja elämisen edullista hintatasoa. Akaa on erinomainen paikka asua”, Peltola summailee.Menestyjät