Viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta on Ahlman. Paikka, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja toteuttaa omia unelmiaan. Haku Ahlmanin ammatillisille aloille sekä taide- ja pelilinjoille on nyt käynnissä.

Ahlmanin piha-alue on viheralan opiskelijoiden oppimisympäristöä. Kuvassa Heidi Lehto tekemässä kukkaistutuksia Väentuvan eteen. Kuva: Ahlman.

Ahlmanilla jalkasi pysyvät tukevasti maassa, samaan aikaan kun mielikuvituksesi ja luovuutesi voivat leijailla pilvissä. Oppiminen Ahlmanilla tapahtuu harjoittelemalla, erehtymällä ja onnistumalla yhdessä. Ahlmanilla käytössä on tiimioppimisen malli, jossa tiimiliiderit kommunikoivat vastuuvalmentajien kanssa säännöllisesti siitä, miten opiskeluja voisi kehittää ja mikä olisi kullekin tiimille paras tapa oppia. Opiskelu on opiskelijalähtöistä, eikä ketään jätetä opinnoissa yksin, vaan oma tiimi on tukemassa omalla yksilöidyllä opintopolulla eteenpäin.

Ahlmanilla opiskelijoita rohkaistaan ja kannustetaan oppimaan ja kokemaan ympäri Tamperetta, Suomea ja maailmaa. Ahlmanin matkailualan opiskelijat pääsevät oppimaan mm. Italiaan, lähes kaikkiin Tampereen matkailukohteisiin sekä Lappiin. Ravintola-alalta tutustutaan Suomen huippuravintoloihin yhteistyökumppanimme Olo Groupin ja Arto Rastaan kanssa ja puutarhuriopiskelijat keräävät osaamista Honkasen Puutarhalla. Oppimaan voi jäädä myös Ahlmanille, joka on jo itsessään yhtä suurta oppimisympäristöä. Oma puutarha, kaksi ravintolaa, kokous- ja juhlapalveluita, majoitusta, markkinointiprojekteja ja erilaisia hankkeita. Ahlmanilla mahdollisuudet oppia ja kehittyä ovat käytännössä rajattomat.

Sekä ammatillisilla aloilla, että taide- ja pelilinjoilla on mahdollisuus herätellä motivaatiota ja kiinnostusta myös yrittäjäpuolelle. Oman yritystoiminnan suunnittelua ja toteuttamista voi tehdä Ahlmanin opiskelijoiden ja Ahlmanilta valmistuneiden yhteisen yrityksen, Osuuskunta Luonnosteen kautta. Luonnosteen avulla pääsee oppimaan luomalla oikeita asiakassuhteita.

Ahlmanin Kartanolla on kokous- ja juhlatiloja sekä majoitusta. Kuva: Ahlman.

Ahlmanilla on kaikki hyvin

Ahlmanilla opiskelevien lähtökohdat ovat hyvin erilaiset, joukossa on alanvaihtajia sekä ensimmäistä tutkintoaan suorittavia. Opiskelijoiden kesken syntyy vahva ryhmähenki ja töitä tehdään mahtavalla energialla ja palolla. Kun ryhmän jäsenet ovat erilaisia, on aina jotain mitä voi toiselta oppia.

Ahlmanilla on yli satavuotias historia ja hyvä tunnelma. Se on helposti lähestyttävä, kotoisa ja maanläheinen. Eri aloilla on käytössään vanhat, ajanhenkeä kunnioittaen remontoidut rakennukset, joiden nimet on poimittu Ahlmanin historiasta ja pelloilla laiduntaa Ahlmanin suomenkarja.

 • Ravintola- ja catering-ala
 • Matkailuala
 • Luonto- ja ympäristöala
 • Eläintenhoitaja
 • Peliala
 • Puutarhuri, viherala
 • Puutarhuri, kukka- ja puutarhakauppias
 • Kirjoittajalinja
 • Musiikkilinja
 • Kuvataidelinja
 • eSport-linja
 • Peliohjelmoinnin linja
 • Visuaalisen pelisuunnittelun linja
 • Streaming-linja

Katso hakuajat ja ohjeet ahlman.fi/opiskelu

Ravintola Anna
Aukioloajat www.ahlman.fi/ravintola-anna

Ahlmanin Tilapuoti
Aukioloajat www.ahlman.fi/tilapuoti-ja-lahiruoka

Kokous- ja juhlapalvelut
myynti@ahlman.fi
Puh. 050 383 3944

Verkkokauppa
Verkkokaupasta voit varata paikkasi kursseillemme, tilata herkullisia ruokia ja varata majoituksen!

www.ahlman.fi/kauppaMenestyjät