KC Clinicillä asiakkaita vastaanottava Heikki Kupi näkee, että esteettisen plastiikkakirurgian toimiala kehittyy tulevaisuudessa yhä nopeammin. Kupin mukaan kirurgiaa pidetään usein ensisijaisesti käsityöammattina, mutta todella tärkeä rooli on myös ihmisten kohtaamisella.

Heikki ja hänen vaimonsa Susanna Kupi perustivat esteettiseen plastiikkakirurgiaan keskittyvän KC Clinicin Tampereelle vuonna 2009. Molemmilla oli jo tuolloin takanaan pitkä kokemus alalta.

– Haaveilin jo lapsena lääkärin ammatista, mutta plastiikkakirurgia oli vielä 80-luvulla aika tuntematon ala, Heikki muistelee.

Heikkiä on ajanut plastiikkakirurgiaan erityisesti alan vaativuus. Myös hyvät esikuvat ovat auttaneet uralla eteenpäin.

– Innostus nimenomaan tähän erikoistumisalaan heräsi, kun näin, että plastiikkakirurgit pääsevät tekemään haastavimmat työt.

KC Clinicin perustaminen oli Heikille ja Susannalle luonteva askel monen vuoden työrupeaman jälkeen eri yksityisillä terveyspalveluketjuilla.

– Olemme aina olleet yrittäjähenkisiä ja lisäksi koin, että yksityispuolen kehittämisessä on tehtävänä tärkeää työtä. Omassa yrityksessämme saamme tehdä asioita tavallamme.

Ihmisten kohtaaminen tärkeää

KC Clinic tarjoaa varsinaisen plastiikkakirurgian ohella myös muita hoitoja, kuten laitehoitoja ja kosmetologin tekemiä hoitoja.

– Plastiikkakirurginkin on hyvä osata tehdä myös kevyempiä hoitoja, sillä niillä voidaan paitsi täydentää kirurgiaa, myös tehdä sellaista, mikä kirurgialla ei ole mahdollista, Heikki toteaa.

Intoa alalle pitää yllä jatkuva uudistuminen ja kehittyminen. Esimerkkinä tästä Heikki kertoo, että monet ensimmäiseksi plastiikkakirurgian käyttöön tuomat menetelmät löytävät vähitellen paikkansa laajemmin terveydenhoidossa.

– Esteettinen puoli kasvaa valtavasti ja alalle tulee paljon uutta, mahdollisuudet kiertää maailmaa ja tavata muita ammattilaisia ovat myös hyvät. Lisäksi olen itse päässyt kouluttamaan ja olemaan mukana kehittämässä alaa.

Heikin mukaan ihmisten kanssa työskentelyssä ei tule koskaan valmiiksi.

– Suurin osa työstä tehdään kuitenkin keskustelemalla ihmisten kanssa, asioita täytyy pystyä ratkaisemaan siinä hetkessä ja rakentaa samalla keskinäistä luottamusta, Heikki summaa.

Kuva: Studio Karling Oy

Tampere
Helsinki
www.kc-clinic.fi
020 757 1150

   

 Menestyjät