Onkin siis aika vaihtaa ilmanvaihdon suodattimet!

Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun sisäilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!

Ilmanvaihtokoneen yksi tärkeimmistä tehtävistä on suodattaa sisään tuotavasta ulkoilmasta tehokkaasti pölyt, pienhiukkaset ja ilmansaasteet. Saasteita ja pölyä on erityisesti kaupunkialueilla, mutta siitepölyä leijuu keväisin ilmassa kaikkialle – asuitpa kaupungissa tai maalla. Korkealaatuinen suodatus on tarpeellista erityisesti perheissä, joiden jäsenet ovat alttiita hengityselinvaivoille.

”Hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa suodattimet keväällä ja syksyllä.”

Miksi suodattimet pitää vaihtaa?

Vaihtamalla suodattimet säännöllisesti, suo-jaat itsesi ja perheesi ulkoilman epäpuhtauksilta. Samalla pidät huolta ilmanvaihtokoneestasi, sillä suodattimien vaihto on tärkeää myös sen toiminnan kannalta. Tehokas suodatus vähentää lisäksi kanaviston puhdistuksen tarvetta.

Vaihda suodattimet vähintään kahdesti vuodessa

Suodattimet tulisi pitää puhtaina ja vaihtaa riittävän usein, jotta suodatusteho säilyy. Hyvä nyrkkisääntö on suodattimien uusiminen keväisin ja syksyisin eli kahdesti vuodessa. Vilkasliikenteisessä ympäristössä tai allergiaperheessä suodattimet voi olla tarpeen vaihtaa useamminkin. 

Onkin siis aika vaihtaa ilmanvaihdon suodattimet! Alkuperäisten suodattimien etuna on, että ne on suunniteltu ja mitoitettu ilmanvaihtokoneellesi. Vääränlaiset suodattimet voivat aiheuttaa ohivirtausta ja pahimmillaan jopa rakenteiden kastumista. Käyttämällä alkuperäisiä suodattimia varmistat ilmanvaihtokoneesi toiminnan ja sijoitat perheesi hyvinvointiin.

Hanki alkuperäiset Vallox-suodattimet lähimmältä jälleenmyyjältä tai verkkokaupasta: valloxsuodattimet.fi

    Uncategorized