Asuntorivitaloja Pirkanmaalla rakentava Taloteko panostaa siihen, että asukkaat voivat astua varmasti valmiiseen kotiin sovitussa aikataulussa. Pitkäaikaiset kumppanuudet, vuoden kiertoa mukaileva rakentaminen ja materiaalien täsmätoimitukset ovat tapoja varmistaa asuntojen korkea laatu.

Taloteko siirtyi omakotitalorakentamisesta rivitaloihin vuonna 2016. Yrityksen rakentamat asunnot ovat RS-kohteita, joten asuntoja myydään jo ennen valmistumista. Sen myötä tulevilla asukkailla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa esimerkiksi sisustusratkaisuihin.

– Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä saamansa palveluun ja asuntoihin. Viimeisen viidentoista vuoden aikana kaikki kohteemme ovat valmistuneet joko sovitussa aikataulussa tai aiemmin, kertoo toimitusjohtaja ja perustajaosakas Heikki Riihimäki.

Varman laadun takana ovat satsaukset tiettyihin osa-alueisiin. Näistä tärkeimmiksi yrityksessä nähdään realistiset aikataulut ja rakentaminen vuodenkiertoa mukaillen.

– Vuodenajan vaihtelun mukaan rakentaminen ja kuivaketjujen hallinta ovat laadun perusta. Lisäksi emme makuuta materiaaleja työmaalla, vaan ne toimitetaan asuntoon, vasta kun niiden asennusaika on, esittelee toinen omistajista ja tuotantopäällikkö Tero Niinimäki.

Ammattilaisen apua sisustusratkaisuihin

Talotekon asiakkaat arvostavat erityisesti hyviä mahdollisuuksia vaikuttaa sisustusratkaisuihin ja sisustussuunnittelija Leena Rekolalta saatavaan apuun.

– Kaikki tarjoamamme sisustusvaihtoehdot ovat hyväksi havaittuja, ammattilaisen valintoja, jotka ovat korkeaa laatua. Lisäksi asunnon varustetasoa voi vielä parantaa räätälöidyillä lisähankinnoilla, Niinimäki mainitsee.

Yrityksellä on hyvin pitkäaikaisia työntekijöitä, joiden viihtyvyyteen ja osaamiseen panostetaan. Omat työntekijät ovatkin yksi tärkeimmistä osatekijöistä siinä, että laatustandardit toteutuvat. Myös yhteistyökumppanit ovat luotettuja kumppaneita. Molempien osalta uskotaan ydinosaamisen hyödyntämiseen.

– Sama ryhmä tekee joka asuntoon saman työvaiheen, siitä syntyy tekemisen varmuus, Niinimäki korostaa.

Viimeisessä vaiheessa laadun takuuna toimii todella säntillinen tarkastusprosessi, jossa lopputarkastus pyritään tekemään reilusti ennen muuttopäivää.

– Kaikki on varmasti kunnossa, ennen kuin luovutus asiakkaalle tehdään. Viime kesänä luovutimme 21 asuntoa, emmekä joutuneet tekemään yhtään korjausta sen jälkeen, summaa Riihimäki.Menestyjät