Lääkinnällinen laser on tehokas, lääkkeetön hoitomuoto kivunlievitykseen ja haavojen hoitoon. B-Cure Laser on käytössä kipuklinikoilla, haavahoidossa ja jo sadoissa suomalaisissa kodeissa. 

Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä fysiatri Timo Pehkosella on käytössä B-Cure-laserlaite yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä. Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipulääkkeiden vaatimaton teho. Vahvojen opiaattien käyttöön liittyvät potilaalla niiden sietokyvyn nousu, herkistyminen kivuntunteelle ja riippuvuusriski. 

”Lääkkeettömien hoitomenetelmien käyttöä korostetaan, ja laser-hoitolaite on turvallinen ja kokeilemisen arvoinen. Laserhoitoa on käytetty kivunhoidon tukena. Ensivaikutelma on positiivinen. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana”, kertoo Pehkonen. 

HYVIÄ TULOKSIA HAAVAHOIDOSSA 

Uudenkaupungin terveyskeskuksen haavavastaanoton haavayhdyshenkilö Marika Metsä-Tokila yllättyi jo kuukauden hoitotuloksista diabeetikkojen säärihaavojen hoidossa. 

”Neljässä viikossa saimme hyviä tuloksia kroonisten haavojen ja arpikudosten hoidossa. Laser tukee ja edistää haavan paranemista yhdessä haavan hyvän puhdistuksen ja oikean haavanhoitotuotteen kanssa. Lisäksi se on tehokas kivun lievityksessä. Muutamilta pitkäaikaispotilailta on haavaumat hoidettu kokonaan”, Metsä-Tokila kertoo.

TEHOKAS NIVELRIKKOKIPUJEN HOIDOSSA

Sipoolaisella 78-vuotiaalla Raija Kalliolla todettiin nivelrikko sormissa jo 90-luvulla. 

– Kipua on hoidettu jatkuvasti vahvemmilla kipulääkkeillä, kunnes lopuksi söin vahvinta lääkettä jatkuvana kuurina. Siitä huolimatta sormet olivat aivan turvoksissa, eivätkä kestäneet edes lakanan hipaisua, Kallio kertoo. 

Kesällä 2020 Kallio hankki B-Cure Laser Sport -laitteen ja sai avun parissa viikossa. 

– Olen lopettanut kipulääkkeet, nukun hyvin ja mieli on virkeä, iloitsee Kallio. 

TUTKITUSTI TEHOKAS LÄÄKINTÄLASER (808NM) 

Lääkintälaser tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymien, kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa. 

Kliiniset tutkimukset todistavat pienteholaserin tehoavan muun muassa nivelrikon, reuman, ala- ja yläselkävaivojen, tenniskyynärpään, fibromyalgian ja akillesjännetulehduksen aiheuttamaan kipuun, sekä edistää iho- ja kudosvaurioiden paranemista; haavat, akne, herpes simplex jne. Lääkintälaser myös nopeuttaa urheilusuorituksen jälkeistä palautumista. Laite on helppokäyttöinen ja turvallinen. Saatavana on malleja ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa. 

HELPPOKÄYTTÖINEN JA EDULLINEN HOITOMUOTO KOTIKÄYTTÖÖN 

B-Cure Lääkintälaser sopii koko perheelle ja lemmikkien kivun hoitoon. Vaikka laitteen hinta on muutamia satasia, saa sillä huoltovapaasti n. 30 000 ohjeenmukaista hoitokertaa.

Näin yhden hoitokerran hinnaksi jää vain muutama eurosentti. Kliinisissä tutkimuksissa on terapian todettu olevan kivunlievityksessä teholtaan verrattavissa kipulääkkeisiin. Lääkintälaserterapian etuna on sen parantava vaikutus, joka takaa myös pitkäaikaisen hyödyn. Esimerkiksi akillesjännetulehduksen on todettu parantuvan laserterapialla 3 kertaa nopeammin kuin pelkällä lääkityksellä. Aluetta hoidetaan kuureissa, yksi hoitokerta on 6–8 minuuttia kohta, 2–3 kertaa päivässä. 

Yliannostusriskiä ei ole. Tunnettuja vastaaiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin ja raskaana olevan vatsanseudulle.

LLLT-Laserterapian tehosta on tehty satoja julkaistuja kliinisiä tutkimuksia. B-Cure laserlaitteella on julkaistuja tutkimuksia erityisesti kivunlievitykseen ja haavojen hoitoon liittyen. 

B-Cure lääkintälaserlaitetta käyttää sadat tuhannet ammattilaiset ja kotitaloudet maailmanlaajuisesti. 

B-Cure laserlaite on valittu kansainvälisessä vertailussa parhaaksi kotikäyttölaseriksi. (Photomedicine and Laser surgery – lehti marraskuu 2018) 

B-Cure laserlaitteiden ja FIT kipulaastareiden maahantuoja on Terveystekniikka Valko Oy. Kliinisiä tutkimuksia, käyttäjäkokemuksia ja nettikauppa löytyy sivustolta terveystekniikka.fi Puh. 045 609 9000 

 

“Olen pitkään kärsinyt nivelrikon aiheuttamista kivuista olkapäässäni, sormissa ja polvessa. Olen koittanut lievittää kipua kipulääkkeillä ja -geeleillä, mutta mikään ei ole toiminut niin hyvin kuin nämä laastarit! Ihana nukkua ilman kipua.” 

Sirkka Mäkelä, Hammaslääkäri, Jyväskylä 

LÄÄKKEETTÖMÄT KIPULAASTARIT PAIKALLISKIPUUN 

Uusi, lääkkeetön kipulaastari hyödyntää kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä parantaen kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Laastarin kipua lievittävä vaikutus alkaa nopeasti ja kestää viisi vuorokautta. 

Kliiniset tutkimukset todistavat laastareiden lievittävän lihas- ja nivelkipuja, sekä kuukautiskipuja ja nopeuttavan ruhjeiden paranemista. 

”Toistuvia tilauksia tekevät kärsivät usein kulumiin tai nivelrikkoon liittyvästä pitkäaikaisesta kivusta tai väliaikaisista lihasjumista tai hermopinteestä”, kertoo maahantuojan edustaja Sanna Selenius. 

FIT-kipulaastareita saa muotoiltuna eri nivelille, joko kahden tai kahdeksan kappaleen paketeissa. Yksi laastari pysyy paikallaan viisi päivää ja kestää suihkuttelun, sekä pienen saunomisen. Laastaria ei tule käyttää rikkoontuneella iholla. Hinta 14,90–39,90/pkt. Kevät ja elämykset