Nyt istutaan hyvän ruoan ja juoman äärelle kotioloissa. Kokosimme kevään keskihintaisia viinisuosituksia Arvid Nordquistilta. 

Koti on nyt monelle myös työpaikka. Koska kodeissa ollaan nyt tiiviisti, arki vaatii aikaisempaa enemmän pieniä elämyksiä. Viikonloppuisin kotiin voi taikoa viihtyisän bistron: hieman kauniimpi kattaus, taustamusiikkia, tv:n suoratoistopalvelusta takkatuli ritisemään, hyvää ruokaa ja juomaa. 

Arvid Nordquist tuo maahan eri puolilta maailmaa laadukkaita viinejä, joita saa Alkosta. Kysyimme alan kuulumisia ja pyysimme viinivinkkejä kevään ruokapöytään ja sohvankulmaan tuotepäällikkö, viiniasiantuntija Tomas Salmelta. 

Myös viinipuolella ympäristöasiat huomioidaan yhä laajemmin. Tämä konkretisoituu kuluttajalle mm. ekologisempina pakkauksina.

”Nykyiset lasipullot ovat kevyempiä, jotta ne pienentäisivät hiilijalanjälkeä kuljetuksissa ja kartonkipakkausmateriaalit kehittyvät jatkuvasti. Kaikki Arvid Nordquistin tuottajat pyrkivät omilla toimillaan vähentämään ympäristön kuormitusta ja viljelyn negatiivisia vaikutuksia luontoon, myös etelä-afrikkalaisen KWV:n laadukas tuotanto on saanut kestävän kehityksen sertifioinnin”, Tomas kertoo. 

Kohtuudella nautittuna viini virkistää ja saa hyvän ruoan aromit paremmin esille. 

”Mitään monimutkaista ei tarvitse kehittää mutta hyvillä ruoan ja viinin yhdistelmillä saa kotioloissakin rakennettua pieniä elämyshetkiä vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Meidän pitää antaa itsellemme hetkeksi lupa antaa ajatusten vaeltaa muualle pienen nautintohetken avulla”, Tomas vahvistaa. 

www.arvidnordquist.comKevät ja elämykset