Kehon hyvinvointia, jaksamista, iloa ja ympäristön puhtautta… Luomuviljelyn terveysvaikutukset näkyvät kehossamme ja ympärillämme monin tavoin. 

Kulmalan Puutarha on viljellyt kotimaisia Lassen Luomu -tuotteita vuodesta 1995. Toisen polven yrittäjä Jetta Kulmala sanoo, että luomun terveysvaikutukset ovat ohjanneet heidän toimintaansa alusta asti. “Luonnonmukaiset vihannekset ja viljely edustavat meille terveellistä elämäntapaa. Ei tarvitse ostaa vitamiineja, kun jo oikein syömällä voi vaikuttaa kehon ja mielen hyvinvointiin.” 

Luomusalaatit ja yrtit sisältävät paljon vitamiineja ja hivenaineita. Ne auttavat jaksamaan ja pitävät mielen virkeänä. Yrteillä saa myös helposti lisää makua ruokiin. 

“Erityisesti luomubasilika ja persilja ovat huipputerveystuotteita. Persilja sisältää runsaasti folaattia ja C-vitamiinia ja luomubasilika taas c-vitamiinia ja kalsiumia. C-vitamiini tukee kehon aineenvaihduntaa ja rauhoittaa vatsan hermoja”, Kulmala kertoo. 

“Ei tarvitse ostaa vitamiineja, kun jo oikein syömällä voi vaikuttaa kehon ja mielen hyvinvointiin.” 

Hyviä ravintoaineita löytyy myös luomutomaateista ja kurkuista. Luomutomaatti onkin hyvä c-vitaminien lähde, joka vähentää väsymystä ja vahvistaa vastustuskykyä. Luomukasviksia ja yrttejä kannattaakin käyttää runsaasti. 

Kulmala kertoo, että luomuviljelyssä ei käytetä kasvinsuojeluaineita ja kaikki kasvien tarvitsemat lannoitteet ovat luonnonmukaisia. “Kun puhutaan luomusta, teot ratkaisevat. EU:n standardien mukaan Suomessa luomutuotantoa valvotaan tarkasti, minkä johdosta luomutuotteet ovat standardien mukaan sertifioituja. Näin varmistetaan tuotteiden turvallisuus ja laatu.” 

Lassen Luomun tuotepussit ja ruukut valmistetaan kierrätetystä muovista.

“Meillä luomun ympäristöä koskevat terveysvaikutukset ilmenevät niin, että emme halua tuottaa maailmaan lisää jätettä, vaan käytämme pääasiassa jo kertaalleen kierrätettyjä materiaaleja. Lassen Luomun salaattipussit ja ruukut valmistetaankin kierrätetystä muovista. Kokonaisuus toimii ja samalla saa nauttia luomuruuan mausta”, Kulmala sanoo. 

“Instagram-kanavaltamme löytyy reseptejä herkullisiin luomuruokiin. Verkkosivuiltamme voi puolestaan lukea lisää luomuvihannesten ja yrttien terveysvaikutuksista”, Kulmala vinkkaa.

  • Yritys: Lassen Luomu 
  • Perustettu: 1995 
  • Tuotteet: Luomuviljellyt tomaatit, kurkut, salaatit ja yrtit 
  • Jakelu: Hyvin varustetut ruokakaupat

www.lassenluomu.fiKevät ja elämykset