Biosmart® on nimensä mukaisesti älykäs jätevesien pienpuhdistamo, joka on suunniteltu erityisesti rantojen varrella, kunnallisen jäteverkoston ulkopuolella sijaitseviin omakotitaloihin ja mökeille. 

Jätevesilaki astui voimaan 2019 ja jätevesien keräämistä ja poistoa koskevat muutostyöt tulisi usean kunnan alueella tehdä jo tulevana kesänä. 

”Kannattaa tarkistaa omasta kunnasta, millaisia edellytyksiä ja aikataulutuksia jätevesien puhdistuksen osalta se on linjannut”, vinkkaa Jens Knipström Paaluperustajat Oy:stä. 

Yritys tuo maahan älykkäitä, kemikaalivapaita Biosmart® pienpuhdistamoja. ”Ne ovat pyöreitä muodoltaan, valmistettu kestävästä muovista ja niitä saa eri kokoisina, asukastarpeen nuppiluvun mukaan mitoitettuna”, Jens kertoo. 

Pyöreästä muodosta on etua niin asennus- kuin käyttövaiheessa. 

BIOSMART® pienpuhdistamo soveltuu omakotitaloihin ja mökeille, jotka ovat kunnallisen jäteverkoston ulkopuolella. 

”Kun vanhat sakokaivot purkaa pois, uusi Biosmart® mahtuu usein samaan monttuun, ehkä hieman pitää kaivinkoneella laajentaa kuoppaa. Toimituksessa tulee kaikki tarvittava mukana ankkurointitarvikkeineen. Puhdistamon alle lasketaan ensin pyöreä betonilaatta, sekin tulee mukana. Asennus käy nopeasti, usein yhdessä päivässä, mikä laskee asennuskustannuksia. Laitteen säiliössä ei ole myöskään liikkuvia osia, joten sillä on erittäin hyvä toimintavarmuus.” 

CE-merkityn puhdistamon käyttökustannukset jäävät pieniksi. 

”Hienoinen kompressorin sähkönkulutus on ainut käyttökulu tyhjennyksen lisäksi. Kompressori pumppaa ilmaa lietteeseen. Koska puhdistamisessa ei käytetä kemikaaleja, se laskee käyttökustannuksia. Hajuhaittoja ei synny”, Jens kertoo. 

Toimitus kaikenkokoisille puhdistamoille onnistuu koko Suomeen muutamassa päivässä. 

”Kokoja löytyy muutaman hengen talouden vuositarpeen kattavista pienpuhdistamoista koko kylän tarpeen kattaviin. Ja hintakin voi olla monelle hintavertailua tekevälle positiivinen yllätys”, kymmenen vuotta alan yrittäjänä toiminut Jens lisää. 

www.paaluperustajat.fi Kevät ja elämykset