Kipu, kiristävät arvet, lihasjäykkyys, väsyneet jalat, raajojen turvotus, lihas- ja nivelvammat. Tänä päivänä muun muassa nämä oireet vaivaavat todella monia, eivätkä useat ihmiset hae näihin oireisiin apua. LPG Systemsin kehittämä Medical Endermologie® – tuttavallisemmin ”LPG-hoito” – on yksi fysioterapeuttien ja hierojien työkaluista, jolla pystytään vaikuttamaan tehokkaasti kaikkiin näihin oireisiin luonnollisella tavalla. Ranskalaisen LPG Systemsin hoitolaitteita on käytetty vuodesta 1986 asti Ranskassa sekä sairaaloissa, että yksityisellä sektorilla. Nykyisin hoitolaitteiden käyttäjiä on Suomessa noin 700 ja esimerkiksi HUS:n Hyvinkään sairaalan fysiatrisella poliklinikalla sekä Jorvin sairaalan palovammayksikössä. 

Vasen jalka hoidettu (LPG) ennen rasvaimua
Kaksi hoitoa iskuvamman jälkeen

Kipu: LPG-hoidolla kivunlievitys perustuu porttikontrolliteorian mukaiseen luonnolliseen kipuviestin vaimentamiseen A-beeta-säikeiden aktivoinnilla. Kipu lievittyy suurimmassa osassa tapauksista jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Useammalla hoitokerralla voidaan tehokkaasti vaikuttaa esimerkiksi lihasrevähdyksen aiheuttamaan kipuun. 

Kiristävät tai esteettisesti epämiellyttävät arvet: Alun perin arpien ja palovammojen hoitoon kehitetty Medical Endermologie®-menetelmä on nykypäivänä markkinoiden tehokkain keino arpikudoksen luonnolliseen ja kivuttomaan muokkaamiseen. Menetelmä lisää arpikudoksen verisuonittumista ja luonnollisen kollageenin sekä elastiinin tuotantoa, joiden avulla arpikudos pystyy muuttumaan normaaliksi, terveeksi kudokseksi. Lisäksi uusien arpien kohdalla tämä menetelmä estää tehokkaasti arpikudoksen kiinnikkeiden muodostumista. 

Lihasjäykkyys: LPG-hoidon paikallista aineenvaihduntaa lisäävä vaikutus ja mekaaninen kudoskäsittely tehoaa lihasjäykkyyteen jopa 15 minuutissa. Lihasjäykkyys voi johtua useista eri tekijöistä, joten oireen myöhemmän uusiutumisen ehkäisemiseksi fysioterapeutin konsultaatio on tärkeää. 

Väsyneet/turvonneet jalat: Laskimoiden vajaatoiminta voi aiheuttaa alaraajoissa väsymisen tunnetta ja turvotusta, mikä useilla ihmisillä voi häiritä arjen toimien lisäksi yöunta. Medical Endermologie® pystyy tehostamaan laskimoverenkiertoa 400 % ja nestekiertoa 300 %, minkä avulla oireet helpottuvat nopeasti. * 

*Watson J. ET AL. Physiological Effects of Endermologie®: A Preliminary Report Aesthetic Surg J 1999, 19 (1);27-33. 

Hoito lisää nestekiertoa 300%

Lihas- ja nivelvammat: Lihasrevähdysten ja nivelsidevammojen merkittävin liikkumista rajoittava tekijä on kipu, joka voi johtua kudosvauriosta tai vaurion aiheuttamasta nesteturvotuksesta. LPG-hoidon paikallista aineenvaihduntaa lisäävä vaikutus yhdistettynä kivunlievitykseen nopeuttaa vammoista palautumista merkittävästi. Urheilijat ovat kokeneet lihasrevähdysten paranevan normaalia nopeammin. 

Pre- ja postoperatiivinen kuntoutus: LPG Active Life konseptilla pystytään nopeuttamaan esimerkiksi lonkka- tai polviproteesileikkauksen jälkeistä toipumista merkittävästi. Ranskassa kehitetyssä konseptissa yhdistetään Medical Endermologie® -menetelmä ja HUBER 360® Evolution -harjoittelulaite. Kuntoutus tällä konseptilla aloitetaan 60 pv ennen toimenpidettä jatkuen mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. Medical Endermologie® nopeuttaa leikkauksista toipumista vähentämällä leikkausalueen turvotusta ja muokkaamalla arpikudosta joustavammaksi. Huber 360® Evolution -harjoittelulaitteella pystytään aloittamaan tehokas toiminnallinen kuntoutus aikaisessa vaiheessa osapainovaraus huomioiden. 

LPG Maahantuonti
Alaset Import Oy
www.alasetimport.fi
www.lpgmedical.com/en/our-centers Kevät ja elämykset