Käynnissäpitoinsinööri Jari Perälä Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden voimalaitokselta seuraa arinahiekan siirtoa säiliöautosta turvallisin mielin. Metalliputken korvannut Teknikum GRANIT Ceramic -letkuratkaisu säästää ympäristöä, aikaa ja rahaa.

Keraamiletku on vähentänyt kunnossapitotarpeita huomattavasti, Jari Perälä summaa Teknikumin tuotteen suurimman edun voimalaitokselle. Teknikumin tuotepäällikkö Jarkko Kalliomäki on tyytyväinen, kun pitkäjänteinen kehitystyö on aukonut uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja vahvistanut Teknikumin tulevaisuutta.

– Olemme toimittaneet keraamisisäpinnalla vuorattuja letkuja erityisesti kaivosteollisuuteen, energiateollisuuteen, metsä- ja paperiteollisuuteen, mutta myös terästeollisuuteen. Uusimpana asiakassegmenttinä tulevat jätteidenkäsittely ja kierrätyslaitokset, Kalliomäki kuvailee laajentunutta asiakaskuntaa.

Teknikum on valmistanut materiaalinsiirtoletkuja teollisuudelle kymmeniä vuosia ja asiakkaita on kotimaassa ja ulkomailla.

Kestävää kehitystä ja jatkuvaa parantamista

Teknikumin myyntipäällikkö Markku Haaranen muistaa hyvin, kuinka yhteistyö jälleenmyyjä Etran ja Tampereen Sähkölaitoksen omistaman Naistenlahden voimalaitoksen kanssa käynnistyi.

– Kun alkuperäinen metalliputki päivitettiin yhteistyömme ansiosta erittäin kestävään

Teknikumin keraamiletkuun, asiakkaan tuotantoprosessin luotettavuus ja tehokkuus paranivat merkittävästi. Keraamipinta kestää jopa vuosia siinä missä metalli kului puhki muutamassa kuukaudessa, Haaranen muistelee. Haaranen on syystäkin tyytyväinen ratkaisuun.

– Moni on yrittänyt kopioida innovatiivisen letkumme rakennetta, mutta toistaiseksi vain Teknikumilla osataan valmistaa laadukas keraamipinnoite kaarevalle pinnalle. Ainoana kotimaisena letkuvalmistajana tahdomme levittää ratkaisumme hyödyllistä ilosanomaa teollisuuteen. Puhkeamaton kumiletku lisää työturvallisuutta, suojelee ympäristöä ja vähentää riskiä tuotannollisille viiveille. Valmistamme teollisuusletkuja kaikissa kokoluokissa, käyttökohteena vaativat sovellukset maa-aineksien siirrosta happoihin ja öljyihin.

Katso video ratkaisusta osoitteessa: teknikum.com

 Tekoja Suomesta