Kouvalaisen mielestä kyetäkseen toimimaan vastuullisesti, on ymmärrettävä, mihin oma toiminta vaikuttaa.

Viestintä- ja markkinointitoimisto Fabrik on kehittänyt toimivan työkalun yritysten toiminnan arviointiin ja positiivisten vaikutusten maksimointiin.

Suomalaiset yritykset kykenivät koronan tuoman pakon edessä ottamaan nopeasti valtavan digiloikan. Viestintä- ja markkinointitoimisto Fabrikin toimitusjohtaja J. Perttu Kouvalainen toivoo, että yrityksillä olisi yhtä paljon rohkeutta ottaa edistysloikka vastuullisuuden kääntämisessä kilpailueduksi.

”Kyetäkseen toimimaan vastuullisesti, on ymmärrettävä, mihin oma toiminta vaikuttaa. Sitten voi päättää, mitä vaikutuksille pyrkii tekemään ja miten siitä ulospäin viestii”, Kouvalainen pohjustaa.

Eniten hyvää tekevän väylän valinta on turvallinen strategia

Kouvalainen pystyy miettimättä kiteyttämään Fabrikin oman strategian. ”Autamme asiakkaitamme maksimoimaan oman positiivisen vaikutuksensa ja hyödyntämään vastuullisen toimintansa kilpailuetuna strategisen viestinnän ja markkinoinnin kautta.”

Fabrik on kehittänyt yrityksen toiminnan vaikuttavuusarviointiin yhdessä kansainvälisten kumppaneidensa kanssa ainutlaatuisen työkalun. ”Sen avulla saadaan skannattua toiminnan vaikutukset, luokiteltua niiden eri tasot ja fokusoiduttua niihin, joilla on suurin positiivinen vaikutus.”

”Vastuullisuus-strategia tulee integroida brändistrategiaan.”

Älä putoa ”hero trap” -loukkuun

Visionäärisesti pohdiskeleva Kouvalainen ei säikähdä sitä, että tulevaisuus on hämärän peitossa. Myös tästä Fabrikin asiakkaat hyötyvät. ”Se, mikä on tähän asti toiminut vastuullisuusviestinnässä, ei enää riitä. Ei kannata kehua brändinsä vastuullista toimintaa tehden silloin tällöin kuusen istutus-kompensaatiokampanjoita. Sen sijaan kerro, miten ihmiset voivat paremmin brändisi avulla.”

Kouvalaisen mukaan ihmiset odottavat yrityksiltä ja brändeiltä ratkaisuja maailman ongelmiin – tätä yrityksissä ei kannata pelätä. ”Toimiessasi oikein ja vastuullisesti, teet pitkällä tähtäimellä myös paljon parempaa bisnestä.”

Tulevaisuudessa pärjäävä yritys valitsee huolellisesti yhteistyökumppaninsa ymmärtäen, että vastuullisuus on megatrendi isolla M:llä. ”Vastuullisuusstrategia tulee integroida brändistrategiaan. Suurin riski yritysjohdolle on yrittää välttää liikaa virheitä ja jäädä katsomaan, mitä kilpailijat tekevät. Jos toimii oikeassa järjestyksessä ja aidosti niin, että brändisi tekee ihmisten elämästä parempaa, ratkaisee samalla kaikki ongelmat, niin työnantaja- kuin brändimielikuvapuolella”, Kouvalainen summaa.

www.fabrik.fiTekoja Suomesta