NORD DDB Helsingin luovat ammattilaiset osaavat haastaa asiakkaitaan sopivasti, jotta asiakkaan brändiin istuvat uniikit ideat näkevät päivänvalon ja saavat niiden kassavirran kilisemään.

NORD DDB Helsinki kuuluu DDB Worldwide -ketjuun sekä NORD DDB -mikroketjuun. ”Ruotsi, Tanska, Norja ja Latvia kuuluvat Suomen lisäksi tähän porukkaan, jossa tieto ja osaaminen vaihtuvat asiakkaittemme eduksi”, kertoo toimitusjohtaja Lauri Ferrer, joka luotsaa yhdessä luovan johtajan kanssa noin pariakymmentä työntekijää.

Kaikki lähtee luovan alan tuloksenteossa siitä, että työntekijät viihtyvät: pakolla ei puristeta helmiä. ”Kuluneena keväänä upeinta oli, ettemme joutuneet lomauttamaan tai irtisanomaan ketään. Etsimme itse asiassa parhaillaan lisää työvoimaa”, Ferrer kertoo.

Vakioasiakaskunta on nimekästä ja kansainvälistä, joka ei pysäyttänyt tekemisiään vaan sopeutui muokaten suunnitelmiaan. Tässä auttoi joustava toimistokulttuuri, jonka ansiosta etätyöhön sopeuduttiin nopeasti. ”Aloitimme jokaisen työpäivän etätiimipalaverilla, se ryhdittää hyvin päivää. Syksyllä meillä on saanut valita, työskenteleekö toimistolla vai kotona ja suurin osa näkyy käyvän toimistolla”, Ferrer sanoo.

Työ maittaa porukalle, mikä näkyy tuloksissa. ”Meidät tunnetaan alalla McDonald´sin toimistona, ja toki olemme voittaneet myös palkintoja. Olemme kasvuvauhdissa samalla nöyrästi muistaen, että olemme niin hyviä kuin viimeisin työmme on.”

Uutta, vielä parempaa, sitkeästi

Ferrer pystyy helposti nimeämään muitakin menestyksen avaimia. ”Aitous ja rehellisyys. Haluamme aidosti tehdä hyviä töitä ja tulosta – inhimillisesti, yhdessä asiakkaittemme kanssa.”

Vaikka taustalla on iso kansainvälinen DDBketju, Suomen toimisto on alalla jopa hieman altavastaajan asemassa – vielä toistaiseksi.

”Tämä on hyvä tilanne, josta asiakkaamme hyötyvät. Venymme kaikessa tekemisessä, kehitämme inspiroituneina uutta ja parempaa, kaivamme uniikin erottautumistekijän jokaisen asiakkaan kohdalla. Lisäksi meidän kanssamme on kuulemma tosi mukava työskennellä”, Ferrer intoutuu kuvailemaan lisäten samaan hengenvetoon: ”En halua sortua omakehuun, mutta meillä on vain niin hyvä porukka, jonka luovuuden ylläpitoon panostamme järjestelmällisesti.”

Rohkeus kuuluu myös Ferrerin porukan työkalupakkiin. ”Jaksamme inttää sopivassa määriin ja haastaa asiakasta samalla ymmärtäen asiakkaan realiteetit, historian ja taustan.”

Ferrer tiimeineen toivottaa tervetulleeksi uudet asiakkaat ja kutsut kilpailutuksiin. ”Me palamme halusta päästä pureutumaan yhä useampien toimialojen trendi- ja kilpailijaanalyyseihin ja ideoimaan uutta ja uniikkia asiakkaittemme, kuluttajien ja talouskasvun eduksi.”

nordddb.comTekoja Suomesta