Torniolla ja Ruotsin Haaparannalla on yhteinen, elinvoimainen keskusta Tornionjokilaakson upeissa maisemissa.

Torniossa on rajaton potentiaali liiketoiminnalle pohjoisia alueita yhdistävänä kansainvälisenä kasvukeskuksena. Siksi Tornio on myös oivallinen sijoittautumis- ja sijoittamiskohde.

Seudun näytöt ulottuvat 400 vuoden ajalle: Lapin kaupan siivittämästä kaupungin perustamisesta aina nykyaikaiseen, Pohjoismaiden suurimpaan LNG-kaasun terminaaliin.

”Rajakaupunkina Torniolla on ainutlaatuiset vetovoimatekijät puolellaan. Normaalioloissa Tornion kohdalla ylitetään raja 14 miljoonaa kertaa vuosittain, joten täällä on paljon potentiaalista kansainvälistä asiakaskuntaa. Erikoispalvelut houkuttelevat asiakkaita Oulua, Rovaniemeä ja Pohjois-Norjan kaupunkeja myöten”, Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimo summaa.

”Rajakaupunkina Torniolla on ainutlaatuiset vetovoimatekijät puolellaan.”

”Meillä on vahvat kaupan keskittymät sekä kaupunkikeskuksessa Ruotsin rajalla että Torpin alueella. Pääväylä E4-tien varrella sijaitseva Torppi on kaupan lisäksi erinomainen alue myös tuotantoteollisuudelle. Kromilaakso puolestaan on erityisesti valmistavalle yritystoiminnalle sopiva alue Outokummun tehtaiden ja sataman läheisyydessä. Kehittyvän logistiikan tarpeita palvelee LNGterminaalin lisäksi E4-tien varteen suunniteltu logistiikkayritysten keskus.”

Tornion alueella on useampia vahvoja kaupan keskittymiä.

Potentiaali ei edes rajoitu Tornioon. Alamartimo muistuttaa, että alle 15 minuutin matkan päähän rakennetaan Metsä Fibren uutta biotuotetehdasta, joka on pohjoisen pallonpuoliskon merkittävimpiä puunjalostuslaitoksia.

TornioHaparandan alueella on 32 000 asukasta, ja rajakaupunkien yhteistyö ja yhteinen elinvoimainen keskusta tarjoavat hyvän pohjan kasvulle ja kansainvälistymiselle.

“Kansainvälistyminen on aina ajankohtaista, ja Tornion CV:ssä se on ollut jo 400 vuotta. Meillä on verrattoman kielitaitoinen työntekijävaranto, joka palvelee sekä kaksikielistä väestöpohjaa että vientiyrityksiä. Pohjoisen logistisena solmukohtana Torniossa on aito tekemisen meininki”, Alamartimo lupaa.

Tornio on oivallinen sijoittautumis- ja sijoittamiskohde yrityksille. Otapa siis yhteyttä Business Tornion Marko Alamartimoon, niin jutellaan tarkemmin. Markon tavoitat numerosta 040 025 1350 tai sähköpostista marko.alamartimo@tornio.fi.Tekoja Suomesta