Tilla-hevosella oli kiusallinen kesäihottuma. Markkinoilta ei löytynyt vaivaan yhtään tehokasta ja turvallista hoitotuotetta, joten kokenut bio- ja lääketeollisuuden projektien vetäjä Saija Pihkanen päätti kehittää sellaisen itse. Vankan kehitystaustan ansiosta työ onnistui niin hyvin, että tutut hevosalan ammattilaiset, yritykset ja eläinlääkäritkin alkoivat kysellä tuotteen reseptin perään. 

Yritystoiminnan ohella Saija Pihkanen hoitaa omalla Solhed-hevostilallaan päivittäin niin hevosia, kissoja kuin koiriakin. Näin syntynyttä arjen tietoa ja kokemusta hän hyödyntää myös tuotekehityksessä. Tuotteet kehitetään reaalimaailman todellisiin olosuhteisiin. Tällä kertaa kuvauskaverina ovat ystävän tollerit Lykke ja Wilda, jotka ovat Pihkasen vakioasiakkaita. 

Tapahtumaketjusta syntyi perheyritys Tilla Oy vuonna 2013. Hevostilalla toimivan yrityksen tavoite on edistää eläinten hyvinvointia. Yrityksellä on kaksi eläintenhoitoon suunnattua tuotebrändiä: kattobrändi SOLHEDS ja sen alla Derma-tuoteperhe. 

– Toimintamme lähtökohtana on kehittää ylivertaisen laadukkaita ja luotettavia, eläimille suunnattuja hyvinvointituotteita ekologisesti kestävällä pohjalla, kertoo SOLHEDS:in kehittäjä, biokemisti Saija Pihkanen. Siksi kaikki tuotteemme on valmistettu mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä puhtaista luonnon raaka-aineista, mahdollisimman paljon luomua käyttäen, lääkekehitysmallia mukaillen ja asianmukaisesti testaten, Pihkanen kertoo. 

Tuoteturvallisuus selkäytimessä 

Aiempaa työtaustaansa vasten Pihkasen järkytys oli suuri, kun hän ensimmäistä tuotekehitysprosessia käynnistäessään havaitsi, että eläinhoitotuotteet ovat viranomaismääräyksissä teknisiä valmisteita, eli eläin on lainsäädännöllisesti tavaran asemassa. 

– Myynnissä olevilta eläintuotteilta ei vaadita lainkaan samaa tuoteturvallisuutta kuin ihmistuotteilta. Tämä näkyy kauppojen eläintuotehyllyissä. Esimerkiksi säilöntäaineet ovat iso ongelmapaikka eläinhoitotuotteissa. Tuotteissa voi olla jopa eläimille myrkyllisiä ja täysin hoitotuotteeseen soveltumattomia ainesosia. Siksi kehitin meidän tuotteillemme aivan oman, ihoystävällisen säilöntäjärjestelmän, Pihkanen toteaa. 

– Kaikki ainesosamme ja valmistamamme tuotteet on analysoitu turvallisuusnäkökulmasta. Tuotteissamme on hyvin riisuttu kemia, mistä olen kemistinä ylpeä. Meillä on kliinistä näyttöä ja dataa tuotteidemme vaikuttavuudesta, ja esimerkiksi kaikki säilyvyydet on testattu virallisesti ja puolueettomasti. 

 Saijan turvalliset hoitovinkit eläimille 

  • Kevätpesu ihoystävällisesti kosteuttavalla Derma4 Gentle shampoolla, jättää kauniin kiillon. 
  • Kesäapteekki luonnonmukaisesti: Derma1 Skin care shampoo, Derma2 Calming serum – avuksi hyönteiskutinaan sekä auringon polttamalle iholle. Uimakauden myötä apua hotspotin oireiden hallintaan sekä koirien korvien puhdistukseen Derma1 skin care shampoo & Derma6 Wound Oil ja Derma8 Ear cleaner. 

Kaikki Derma-tuotteet on valmistettu kestävän kehityksen periaattein tarkoin valikoiduista ja puhtaista luonnon raaka-aineista. 

Lisää hoito-ohjeita arkeen ja ongelmaihon hoitoon www.solheds.com Kevät ja elämykset