Kotona vietetty aika on lisääntynyt viimeisen vuoden aikana merkittävästi. Poikkeustilanteessa moni löytää rauhan ja hyvänolon saunasta, jossa suurin osa suomalaisista käy viikoittain. Saunan uudistaminen onkin mitä parhain investointi, sillä se on satsaus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

KUN MATKUSTAMAAN EI PÄÄSE, suomalaiset investoivat reissurahat kotiin. Kodin pintoja laitettiinkin viime kesänä innolla uusiksi, mikä näkyi mm. sisustustuotteiden menekin kasvuna. 

Sauna on suomalaisille rakas rentoutumisen ja hyvänolon keidas. Tunnelmallisen, viihtyisän ja käyttäjien tarpeita palvelevan saunan uudistaminen alkaa huolellisella suunnitellulla, kertoo saunojen sisustukseen ja valaistukseen erikoistuneen Cariitin toimitusjohtaja Peter Ruokonen. 

”Suunnitteluun kannattaa satsata, sillä mitä pienempään tilaan sauna tehdään, sitä suurempi merkitys suunnittelulla on. Lauteiden sijoittelu, kiukaan koko ja sijainti, valaistus ja ilmanvaihto ovat olennaisia saunomiskokemuksen kannalta. Etenkin ilmanvaihdon suunnittelu on tärkeää, sillä jos se on pielessä, saunasta loppuu happi tai sitten jalat jäätyvät ja pää paistuu”, Ruokonen kertoo. 

Lauteet kotimaisesta koivuviilusta 

Cariitilla on yli 20 vuoden kokemus suomalaisista saunoista ja etenkin saunavalaistuksen suunnittelusta. 

”Nyrkkisääntö saunan valaisemisessa on, että valaistaan saunaa, eikä saunojia. Pienikin määrä saunan seinille tai lauteille suunnattua valoa riittää tilan hahmottamiseen. Myös valon määrän säädettävyys on tärkeää, koska 60-vuotias saunoja tarvitsee tuplasti enemmän valoa kuin 20-vuotias”, Ruokonen jatkaa. 

Cariitin TAIVE-laudemalliston materiaali on kotimainen koivuviilumuotopuriste, jonka pintana on Hemlock- tai CWP Koivuviilu. Koti- ja mökkisaunojen lisäksi ne sopivat mainiosti myös kovalla kulutuksella olevien taloyhtiösaunojen lauteisiin. 

”Taloyhtiösaunoissa saunakalusteiden tulee olla pitkäikäisiä, kestäviä, ajattomia ja helposti huolettavia. Laudemallistomme on suunniteltu siten, että saunan istuimet ja selkänojat on helppo nostaa pois ja pestä. Osa hotelliasiakkaistamme ovat ostaneet kaksi sarjaa istuin pintoja, jolloin ne voi pestä ja vaihtaa kuin lakanat. Uusilla lauderatkaisuilla sauna pysyy pitkään freesinä ja sitä on helppo huoltaa”, Ruokonen päättää. 

Katso lisää: www.cariitti.fi 

Cariitti logo - Editor HelsinkiKevät ja elämykset