Olemme mukana virtuaalisilla Rakenna ja Remontoi messuilla 3.– 9.5. Tutustu suositun Silhouet – sarjan messutarjouksiin osastollamme! rrmessut.fi/damixa

 

Damixan hana on modernissa kodissa värikäs, katseita puoleensa vetävä design-elementti. 

”Väriä elämään”, FM Mattsson Mora Group Finland Oy:n toimitusjohtaja Aki Helminen huudahtaa. Hän toteaa, että Damixalla oltiin enemmän kuin valmiina vastaamaan haasteeseen, kun värit alkoivat vallata sijaa sisustuksessa. Helminen kertaa, kuinka mattamusta valtaisan suosion myötä löi läpi sisustuselementtinä. Nyt nousussa on mattavalkoinen. 

Helmisen mielestä sisustustrendit kertovat ihmisten uudenlaisesta uskalluksesta. ”Tutulle ja turvalliselle kromille on kannattajansa, mutta myös messinki, harjattu kupari ja teräs ovat löytäneet paikkansa, lyöneet läpi. Moni haluaa haastaa perinteitä, ja nähdä kotinsa uusissa väreissä.” 

Silhouet-sarja on Aki Helmisen mukaan Damixan sydän, joka sykkii trendikkäälle sisustamiselle ja modernin ihmisen kodille. Silhouet-sarja sisältää myös tarvikemalliston; pyyhekoukut, wc-harja- ja -paperitelineet toistavat täydellisesti hanojen värejä ja muotokieltä. ”Perfect match”, Helminen sanoo ja korostaa tuotteiden laatua, kestoa ja käytettävyyttä. ”PVD-tekniikalla tehty pinnoite ei lohkeile eikä kerää kalkkia.” 

Ilo käyttää ja katsoa 

Damixan tuoteperheiden juuret ovat tanskalaisessa ja pohjoismaisessa muotoiluperinteessä, jonka tunnusmerkkejä ovat yksinkertaiset linjat ja ajaton ilmaisu. Hanojen ja suihkujen suunnittelussa korostuvat ulkoisen olemuksen ja visuaalisen vaikutelman lisäksi kestävä kehitys, veden ja energian säästö sekä ympäristön suojelu. 

Silhouet on tanskalaisten Christina Halskovin ja Hanne Dalsgaardin käsialaa. Tunnettu, teollisen muotoilun innovaatioistaan palkittu kaksikko herätti sarjan henkiin. ”Halusimme luoda pelkistetyn, modernin ja pohjoismaiseen muotoiluperinteeseen pohjaavan tuoteperheen, jossa esteettisyys yhdistyy toiminnallisuuteen”, Christina Halskov sanoo. ”Kylpyhuoneessa ja keittiössä hana on toiminnallinen objekti, mutta modernissa kodissa se on myös värikäs ja näkyvä design-elementti. Halusimme luoda hanoja, joita on ilo käyttää, mutta jotka kestävät, ja joiden muotoiluun ei kyllästy.” 

Värileikkiä uuteen kotiin 

Janina Fryn omakotitalon rakennushanke on loppusuoralla; perheen uusi koti on viimeistelyä vaille valmis. 

”Kokonaisuus on tärkeä”, Janina sanoo ja kertoo, että yksityiskohtia harkittiin ja puntaroitiin huolella. Myös tekniset ominaisuudet painoivat visuaalisen vaikutelman lailla valinnoissa. 

Kokonaisuus syntyy detaljeista. Janina kertoo ihastuneensa Damixa Silhouetin skandinaaviseen, tyylipuhtaaseen muotokieleen ja korkealaatuiseen viimeistelyyn. ”Silhouet-sarjan puhdas ja kutsuva design on omaa luokkaansa. Siro ja jämäkkä samalla kertaa”, hän sanoo. 

Ja ne värit! ”Leikittelimme väreillä. Testasimme eri vaihtoehtoja, ja päädyimme lopulta klassisiin, krominvärisiin suihkuihin”, Janina sanoo. ”Musta ja kupari ovat myös upeita, mutta kromi sopii meille parhaiten.” 

Perheen uudessa keittiössä hohtaa tyylikkäästi Silhouet-sarjan harjattu teräs. ”Meille on tärkeää, että talon kaikki vesipisteet ovat saman sävyisiä ja kestävät aikaa”, Janina Fry sanoo.Kevät ja elämykset