Tarjoamiamme lämmitysratkaisuja ei sido kohteen koko, käyttötarkoitus tai saatavilla oleva energialähde. 

Ratkaisut edullisimpaan lämmittämiseen löydetään aina, oli kyse sitten minitalosta tai suuresta teollisuuden järjestelmästä. Tuotevalikoimasta löytyvät niin ilmavesilämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, sähkö-, öljy- ja kaasukattilat kuin erilaiset hybridijärjestelmätkin. Ecoforest maalämpöpumpuilla lämpöä saadaan niin maasta, poisto- kuin ulkoilmasta. Automaation ja etähallinnan avulla nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät saadaan optimoitua ja valvottua niin, ettei häiriötiloista johtuvia toimintakatkoisia ja huoltokäyntien aiheuttamia turhia kuluja enää synny.

Kotitaloudessa, jossa suorasähkölämmityksen tai kiinteän polttoaineen kattilan rinnalle asennetaan noin 5000 euron investoinnilla yhden yksikön monoblock ilmavesilämpöpumppu, lämmityskulut leikkautuvat helposti 60 %:lla. Kiinteistöluokan kohteissa puolestaan esimerkiksi 100 000 euron investointi vaikkapa hallin lämmitykseen, maksaa itsensä takaisin keskimäärin 4 – 5 vuodessa. 

Tennishallissa ennen harakoille hukattu lämpö otetaan nyt talteen Multiheater Eco 30 poistoilmalämpöpumpulla, ja lämpö palautetaan halliin Volcano-puhallinkonvektorilla.

Costella kartoittaa jokaisen kohteen erikseen tarjotakseen kokonaisvaltaisen ja energiatehokkaan ratkaisun kuhunkin kohteeseen 

Otetaan esimerkiksi keravalainen tenniskeskus, jossa kiinteistön lämmityskuluja haluttiin saada pienemmiksi. Yhteydenotto Costellan energiaratkaisujen asiantuntijaan Jukka Karjalaiseen paljasti, että kahta tennishallia lämmitettiin sähköllä ja lämmönjako toteutettiin säteilylämmittimillä. Paikan päällä tehtävällä kartoituskäynnillä Costellan asiantuntija havaitsi kalliin suorasähkölämmityksen ohella, ettei kiinteistön ilmanvaihtoa ollut toteutettu energiatehokkaasti vaan sähköllä kalliisti tuotettua lämpöä puhallettiin ulos poistoilman lämpöenergiaa hyödyntämättä. Lämmön talteenoton lisääminen osaksi IV-järjestelmää osoittautui järkeväksi. 

Vaihtoehtojen punnitsemisen ja vertailun jälkeen tennishalleja lämmittämään asennettiin Cooper & Hunter Supreme 24 ilmalämpöpumput. Aiemmin harakoille puhalletun lämmön talteenottajaksi asennettiin Multiheater Eco 30 poistoilmalämpöpumppu sekä Volcano puhallinkonvektorit joilla talteen otettu lämpö palautetaan halliin. Säästöt lämmityskustannuksissa näkyivät välittömästi, kuluvan vuoden helmikuun sähkönkulutus oli 40 % pienempi kuin vuotta aikaisemmin vaikka keskilämpötila oli – 8°C sen oltua vuotta aiemmin poikkeuksellisen korkea, + 0,5 astetta. Vaikka lämpötila kävikin helmikuussa jopa -20 asteessa, pärjättiin pelkkien lämpöpumppujen voimalla eikä varalle jätettyjä suorasähkölämmittimiä tarvinnut käyttää. 

Costella = Laitteet + Osaaminen = Ratkaisu 

Lämmittäjäksi ja kesällä myös jäähdyttäjäksi valikoitui energiatehokas ilmalämpöpumppu Cooper & Hunter Supreme 24. Vaikka talvella käytiin -20°C pakkaslukemissa, riitti lämpöpumppujen teho erinomaisesti eikä sähköpattereita tarvinnut ottaa avuksi. Kireästä pakkasesta huolimatta saavutettiin helmikuussa jopa yli 40% säästö, verrattuna lauhaan edellisvuoden helmikuuhun. 

www.costella.fi Tulevaisuuden Suomi