Arctest erottuu kilpailijoistaan luomalla jokaiselle asiakkaalleen yksilöllisen ja tarpeisiin vastaavan ratkaisun olosuhdetestaukseen. Yrityksen kotimaisuusaste on todella korkea; tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, myös alihankkijoista suuri osa on kotimaisia.

Ratkaisumme vaihtelevat kooltaan pienistä ’sääkaapeista’ testitiloihin, joihin voi ajaa vaikka rekalla. Lämpötilaalueemme on -80 asteesta +180 asteeseen ja ilmankosteus 10–98 %”, aloittaa toimitusjohtaja Johan Kinnula. Jokainen testattava tuote on erilainen, joten myös testitilat tulee rakentaa erilaisten vaatimusten mukaisesti.

Arctestin tuotekategoriat on jaettu kolmeen. Teollisissa olosuhdetiloissa voidaan tehdä testejä ääriolosuhteissa. Erityisesti lääketeollisuudelle tuotetaan säilyvyysseurantaratkaisuja. Lisäksi yritys tekee kasvienkasvatuskammioita, joissa sääolosuhteiden lisäksi on mukana auringonvaloa simuloivat LED-lamput.

Johan Kinnula toimitusjohtaja, Arctest

”Yksi nouseva kategoria on täysin mobiilit esimerkiksi konttiin tai peräkärryyn rakennetut testitilamme”, Kinnula kertoo. Arctestin päämarkkina-aluetta ovat Pohjoismaat, mutta yritys ottaa mielellään askelia myös kohti laajempaa vientiä.

”Omia Suomessa valmistettuja tuotteitamme täydentämään tarjoamme kumppaniemme ratkaisuja, kuten pölytesti-, sadetesti- ja suolasumukaappeja sekä täristimiä. Lisäksi yksi merkittävä etumme on laadukkaat huoltopalvelumme, joita tekevät omat asentajamme, jotka tuntevat laitteet jo valmiiksi.”Tulevaisuuden Yritys