Kun työkulttuuri muuttuu, on tilojenkin muututtava. Älykkäät järjestelmät, hyvinvointia tukevat palvelut ja vastuullisuus ovat modernin työympäristön tunnusmerkkejä myös korona-ajan jälkeen.

Reilun vuoden ajan työtä on tehty paljon kotoa käsin. Kun työpaikoille koronakriisin hellittäessä tavalla tai toisella palataan, moni saattaa katsoa tiloja uusin silmin: viihtyisät yhteistilat, ergonominen työympäristö ja työhyvinvointia tukevat palvelut ovat pitkän tauon jälkeen tärkeämpiä kuin koskaan.

”Hyvien palvelujen ja yhteisöllisyyden tarve ei katoa, vaikka työnteon tavat ja ympäröivät olosuhteet muuttuvat”, pohtii vuokrauspäällikkö Esa Käkelä Elite Alfred Bergiltä.

”Ihminen on luonteeltaan laumaeläin. Työyhteisö ja kohtaamisia tukevat tilat ovat tärkeitä myös tulevaisuudessa, myös paljon puhutussa hybridityömallissa”, lisää Elite Alfred Bergin toimitilasijoitusten salkunhoitaja Harri Palosaari.

Älykkäät järjestelmät tehostavat työskentelyä ja tuovat säästöjä

Joustavassa työn tekemisen mallissa työympäristöltä vaaditaan muuntautumiskykyä. Toimistolla käytetty aika halutaan käyttää tehokkaasti hyödyksi.

”Työpiste- ja olosuhdeantureilla varustetuissa tiloissa voidaan seurata reaaliaikaisesti henkilömääriä eri alueilla, ohjata valaistusta, lämmitystä ja ilmanvaihtoa sekä kertoa käyttäjille vapaat neuvottelutilat, tulostimet ja parkkipaikat. Antureita seuraamalla voidaan myös vähentää energiankulutusta henkilömäärien vaihdellessa”, Harri Palosaari sanoo.

Vastuullisuutta painottava kunnostushanke tuo lisää elinkaarta

Kunnostuksen myötä vuonna 1988 valmistunut Piispanportti 10 tulee vastaamaan uudenaikaisen toimitilan vaatimuksia. Kunnostushankkeen yhteydessä kiinteistö saa BREEAM-ympäristösertifikaatin. ”On sääli, että monia hyviä rakennuksia puretaan uusien tieltä, vaikka elinkaarta olisi ollut jäljellä. Koimme vastuulliseksi pidentää Piispanportin elinkaarta modernisoimalla kiinteistöä ja parantamalla sen energiatehokkuutta. Vuokralaisemme ovat varmasti tyytyväisiä lopputulokseen”, Harri Palosaari uskoo.

Kiinnostuitko Piispanportti 10:n tiloista?
Kysy lisää vuokrauspäällikkö Esa Käkelältä,
esa.kakela@eabgroup.fi, p. 050 550 7834
Lue lisää: piispanportti10.fiTulevaisuuden Suomi