Veho rakentaa Kehä III:n varteen Vantaan Vehkalaan Pohjoismaiden merkittävintä ammattiautoilijoita palvelevaa keskusta. Suurinvestoinnin tavoitteena on luoda parempia asiakaskokemuksia ja tarjota asiakkaille kaikki palvelut saman katon alta. Vastuullisuuteen ja ekologisuuteen panostetaan keskuksessa vahvasti. 

Uuteen keskukseen saadaan samaan kiinteistöön kuorma- ja pakettiautojen myynti ja huolto, sijaisautokalusto ja vuokraus sekä pesupalvelut. Lisäksi panostetaan ammattiautoilijoiden viihtyvyyteen odotusaikoina; heitä palvelevat ravintola ja mukavat taukotilat. 

Vehon asiakaskokemuksesta vastaava Janne Hällfors korostaa, että keskus täyttää Vehon strategian ytimessä olevaa tavoitetta asiakaskokemuksen parantamisesta. 

– Pandemia-aikana tarve laadukkaalle, ammattiautoilijoille suunnatulle palvelulle on entistä ilmeisempi. Suomen pitää pysyä liikkeellä, ja me haluamme olla varmistamassa että asiakkaidemme liiketoiminta toimii luotettavasti, ilman hukka-aikaa ja viiveitä, hän kertoo. 

Keskuksen helposti saavutettava sijainti ja palvelujen keskittäminen ovat tärkeitä tekijöitä asiakkaiden työn tehostamiselle. Liikkuminen toimipisteiden välillä on minimoitu. 

– Kiinteistö on myös alle kymmenen kilometrin päässä keskusvarastoltamme, mikä nopeuttaa varaosien saatavuutta, Hällfors kuvailee. 

Monipuolisia satsauksia ympäristövastuuseen 

Uuden kiinteistön osalta on haluttu toteuttaa vastuullisuuteen ja ekologisuuteen liittyviä teemoja mahdollisimman monipuolisesti. Käytännön valintojen, kuten kestävien energiantuotannon muotojen lisäksi Veholla vastuullisuus liittyy myös asiakaspalveluun ja omien työntekijöiden toiminnan kehittämiseen. 

– Autamme asiakkaitamme tekemään parhaita valintoja – ei ainoastaan tuotteissa, vaan koko elinkaaren ajan. Vähäpäästöinen ajoneuvo ei riitä, sitä pitää myös käyttää oikein, kertoo Vehon digitaalisista palveluista ja kehityksestä vastaava Kai Hammar. 

Veholla asiakkuuksien hoitoon kuuluvatkin esimerkiksi kuljettajakoulutukset ja datan hyödyntäminen. Myös omien työntekijöiden tietotasoa pyritään kasvattamaan pitkäjänteisesti. 

– Kestävää kehitystä täytyy toki ajatella isojen suuntaviivojen kautta, mutta toisaalta myös pienet teot ratkaisevat. Voimme optimoida kiinteistöä ekologisemmaksi, samalla ihmisten käytöksen täytyy kuitenkin tukea samoja tavoitteita, Hammar kuvailee. 

Kuvassa Janne Hällfors, Juhamatti Joensuu sekä Kai Hammar.

Mercedes-Benz Uptime lisää tehokkuutta ja ekologisuutta entisestään 

Uuden keskuksen ohella ammattiautoilijoiden palvelua parantaa ammattiautojen etänä toteutettava kalustonhallintapalvelu Mercedes-Benz Uptime. Palvelun piiriin kuuluvien ajoneuvojen määrää on tarkoitus laajentaa pian merkittävästi. Uptime auttaa muun muassa ennakoimaan kuluvien osien korjaus- tai vaihtotarvetta ja huomaamaan ajoissa mahdolliset ongelmat. 

– Kun ongelma havaitaan, voimme ottaa asiakkaaseen välittömästi yhteyttä. Huollot ja korjaukset voidaan suunnitella asiakkaan ajojen mukaan, tilata varaosat valmiiksi ja minimoida hukka-aika, Vehon Suomen hyötyajoneuvoverkostosta vastaava Juhamatti Joensuu kuvailee. 

Joensuun mukaan myös Mercedes- Benz Uptime on osa ympäristövastuullista asiakkuudenhoitoa. 

– Ennakoimalla saadaan samalla hyödynnettyä maksimaalinen käytettävyys ja minimoidaan esimerkiksi rikoista aiheutuvat ympäristövaikutukset, hän toteaa. 

Kaikki kolme näkevät, että ammattiautoilijoiden palvelu positioi Vehoa yhä vahvemmaksi asiantuntijaksi. 

– Tunnemme päämiehemme ja sen tuotteet ja toisaalta voimme Vehona viedä paikallisen palvelun nyt huipputasolle. Tällä yhdistelmällä tuemme asiakkaidemme liiketoimintaa, Joensuu summaa. 

www.veho.fiTekoja Suomesta