Yrityksen omasta varastosta luopuminen ja materiaalivirran siirtäminen logistiikkakumppanin hoidettavaksi on yrityksille strategisesti merkittävä kehitysaskel, joka tuo niiden liiketoimintaan uudenlaista joustavuutta.

Varaston ulkoistuksen merkittävä muutosajuri on tilan ja palvelun tuottamiseen tarvittavan henkilömäärän, kaluston, teknologian ja osaamisen joustokyvykkyys vastaamaan kulloistakin tarvetta. Puhumattakaan kiinteiden kulujen saamisesta muuttuviksi kuluiksi. 

”Materiaalivirtojen optimointi ja läpimenoaika sekä vastuullinen toiminta ovatkin keskeisimpiä teemoja logistiikassa tänä päivänä”, kertoo Jukka Pyykkö logistiikkatalo Transvalista. 

Erityisesti kansallisissa ja kansainvälisissä poikkeustilanteissa ja vakavissa häiriötilanteissa yritysten olisi hyvä varmistaa omien tuotteiden varastointipuskurin riittävyys. Kun yritysten tarvitsemat tuotteet ovat Suomessa sijaitsevissa varastoissa, riippuvaisuus tuonnista poikkeusoloissa vähenee ja esimerkiksi tehtaisiin ei tule seisahduksia johtuen materiaalipulasta. 

“ Kun yritysten tarvitsemat tuotteet ovat Suomessa sijaitsevissa varastoissa, riippuvaisuus tuonnista poikkeusoloissa vähenee.” 

Varaston on elettävä myös verkkokaupan volyymivaihteluissa. Monikanavaisuus, toisin sanoen tukku-, kivijalkakauppa- ja verkkokauppa yhdessä, on monelle yritykselle elinehto. 

”Verkkokaupan volyymivaihtelut ovat merkittäviä, ja ne heijastuvat tarvittavaan varastotilaan, konekapasiteettiin, henkilöstömäärään ja teknologiaan. Varastolla verkkokaupan logistiikkaosaaminen on elinehto.” 

Vastuullisesti ja turvallisesti 

Jukka toteaa Transvalin varastojen ja toimintatapojen olevan sertifioitu laatu-, ympäristö-, työterveys- ja turvallisuusosa-alueiden mukaisesti. Yhtiö täyttää kemikaalien varastoimisessa Suomen laajimman turvallisuusselvityksen vaateet. 

Transvalin 330 000 m2 varastointilaa ovat 100 % hiilineutraalit. Uuden Sipooseen vuonna 2022 valmistuvan varaston rakennusvaiheessa investoidaan kaksi miljoona euroa vihreän energian ratkaisuihin.

”Sipoon varasto on suunniteltu erityisesti maahantuonti-, elintarvike- tukku- ja vähittäiskaupan tarpeisiin. Kun laatu, ympäristö ja turvallisuus sekä jatkuva parannus ovat yrityksellesi merkittäviä kumppanikriteerejä logistiikassa, ole meihin yhteydessä”, Jukka kannustaa. 

Ulkoistetun varastoinnin etuja: 
  • Henkilömäärä joustava 
  • Tilaa riittävästi 
  • Kalusto nykyaikaista 
  • Teknologia ajan tasalla 
  • Osaamista saatavilla 
  • Kiinteät kulut muuttuviksi 
Siirrä materiaalivirtasi vastuullisiin käsiin 
  • Päätä muutoksen tekemisestä riittävän nopeasti, luota faktalukuihin 
  • Valitse luotettava, vastuullinen ja osaava logistiikkakumppani 
  • Varmista, että kumppanilla on osaaminen toimintojen jatkuvaan kehittämiseen 
  • Ota yhteyttä. Meillä on logistiikka-alan kokemusta ja osaamista yli 26 vuoden ajalta. 

myynti@transval.fi

www.transval.fi Tekoja Suomesta