Olli Johan Lindroos on yrittäjä sekä Vuoden Kultaseppä jo toisessa sukupolvessa. Nykyään palkitut OJL Originals -sormuskokoelmat löytää niin Porin Ateljésta, Helsingin keskustan Stockmannilta kuin virtuaalisesta showroomistakin. 

Olli Johan Lindroos kultasepänliikkeen juuret ulottuvat vuoteen 1976, jolloin Esko Lindroos perusti yrityksen. Nykyään johdon on ottanut poika Olli Johan Lindroos ja toiminta on laajentunut Porin lisäksi Helsinkiin. 

“Porin Ateljén lasiseinän takaa asiakkaat voivat seurata kultaseppien työtä ja sormusten valmistusta. Helsingissä vastaamme lähes koko Stockmannin koruvalikoimasta”, Olli kertoo. 

”Olli Johanin Lindroos – vuoden Kultaseppä -nimityksessä nostettiin esiin kotimaisen korubrändin rakentaminen.” 

Perinteisellä alalla voi olla innovatiivinen. Esko Lindroos voitti Vuoden Kultaseppätunnustuksen vuonna 2006, tänä vuonna oli pojan vuoro – kaksi tunnustusta samassa perheessä on historiallista. Erityistä on myös, että Ollin tunnustuksessa nostettiin esiin kotimaisen korubrändin rakentaminen: “OJL brändi on rakennettu vahvasti yrityksen perimän, jalostuneen ammattitaidon ja asiakaslähtöisen rikastetun muotoilun filosofian päälle.“ 

Koronakurimuksen keskellä Olli Johan Lindroos laajensi ja avasi kultaseppien ateljén Porissa, rakensi Business Finlandin avustamana digitalisen showroomin verkkosivuille sekä muutti Helsingin keskustan Stockmannilla uusiin tiloihin, ottaen vastuulleen entistä suuremman osan tavataratalon korusastosta, muun muassa Kalevala-korut. 

“Haluamme varmistaa, että kaikki luomuksemme ylittävät ajan” 

OJL Originals -trilogian kaksi kolmesta kokoelmasta on voittanut Vuoden kaunein sormus -tittelin, Lumi 2012 ja Kide 2018. Myös kolmas kokoelma oli kymmenen finaalissa vuonna 2018. Tänä vuonna kilpailemassa on Ollin mielestä erittäin kaunis puhdaslinjainen, täyteläinen ja karäktääriltään kansainvälisen muotoinen sormus kilpailemassa: “Henkilöstö sai vuonna 2012 Lumi-sormukset. Olen luvannut sormukset myös tänä vuonna, jos voitamme.” 

OLLI JOHAN LINDROOS 
  • OJL Originals on valinta Sinulle joka arvostat muotojen tarkkuutta, arvokkaita yksityiskohtia ja kauneutta puhtaimmillaan. 
  • Teoksemme ovat merkittäviä kultturellisia koruja, kokoelmamme heijastavat sen sukupolven tunnetta jossa ne luotiin. 
  • Haluamme varmistaa että kaikki luomuksemme ylittävät ajan, jalostamme kokoelmiamme harkitusti ja dynaamisesti ajan saatossa, noudattaen OJL-Originals designin filosofiaa työntämällä muotoilun rajoja. 
  • Olli Johan Lindroos design on karaktääriltään yksinkertaisten linjojen geometrian leikkiä. Syvyyttä ja uudelleen näkemisen iloa. 
  • Olli Johan Lindroos Originals kokoelmat palvelevat kaikkia sukupolvia, riippumatta iästä, nyt ja tulevaisuudessa. 
  • Suomalainen perheyritys toisessa sukupolvessa, Esko Lindroos Oy vuodesta 1976 Tekoja Suomesta