1. Miksi hankkisin maalämmön? 

Maalämpö säästää rahaa ja luontoa. Se on uusiutuvaa energiaa ja tuo säästöjä pienten lämmityskustannusten myötä. Maalämmöstä riittää energiaa yleensä kattamaan lähes kokonaan talon lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tarpeet, jolloin sisäänrakennettu varaenergialähde, sähkövastus, ei kytkeydy päälle kuin harvoin. 

Maalämpö säästää myös aikaa, sillä se on vaivaton ja sen automatiikka huolehtii lämmityksen toiminnasta. 

Maalämpö on monipuolinen; se tekee taloon lämmön ja lämmittää käyttöveden, mutta sen lisäksi samaan hallintaan voi liittää ilmanvaihtokoneen, viilennyksen ja aurinkosähkön*. 

2. Mihin maalämpö sopii?

Ekologinen ja käytössä edullinen maalämpö on uudisrakentajien suosiossa. Yhä useammin öljykattilakin vaihdetaan maalämpöpumppuun, sillä maalämpö sopii hienosti myös vesipatteritaloihin. 

3. Mitä maalämpö maksaa? 

Maalämmössä alkukustannus on suurempi kuin ilma-vesi- tai poistoilmalämpöpumpussa, mutta käyttökustannukset ovat pienemmät. Investoinnin suuruus riippuu kohteesta ja järjestelmästä. Saat hinnan lähimmältä NIBE jälleenmyyjältäsi. 

4. Paljonko maalämmöllä säästää? 

Maalämmön myötä ostettavan energian osuus lämmityksessä pienenee ja lämmittämisen kustannukset voivat pienentyä jopa 75 %. Kurkkaa säästölaskurista paljonko sinun kodissasi maalämmöllä voisi säästää. Laskurin löydät sivuilta www.nibe.fi. Maalämpö on myös hyvä turva sähkön hinnannousuun, koska vain noin alle neljännes lämmityksestä on ostosähköä. 

5. Minkälainen maalämpöpumppu on kotiini sopivin? 

Pyydä asiantuntijalta kattava mitoituslaskelma, missä huomioidaan mm. tarvittava lämmitysenergian määrä, käyttöveden kulutus, mahdollisen nykyisen energiakaivon syvyys sekä erityistarpeet. Samalla saat lisätietoja projektista, mm. lämpökaivon poraukseen tai öljykattilan poistoon liittyen. Mitoituslaskelman saat lähimmältä NIBE jälleenmyyjältä tai lähettämällä sähköpostia: mitoitus@nibe.fi. 

*) Tämä on mahdollista NIBE maalämpöpumppujärjestelmissä mallista riippuen. Lisätietoja: www.nibe.fi 

Mitä etuja NIBE S -sarjan maalämpöpumpussa on? 

Haluatko maksimaalisen säästön ja vaivattomuuden lisäksi etäseurantaa ja -valvontaa? Haluatko liittää samaan ohjaukseen ilmanvaihdon, viilennyksen ja aurinkosähkön? Entä säästää myös pörssisähköohjauksella? Tai antaa lämpöpumpun ennakoida sääennusteesta äkilliset säämuutokset? Tätä on NIBE S -sarja. 

S-sarjan invertterimaalämpöpumput kätkevät sisäänsä monia arkea helpottavia ominaisuuksia ja ovat yksinkertaisia käyttää. Suuren kosketusnäytön opastava ohjaus neuvoo käyttäjää tekemään oikeita säätöjä. 

Sisäänrakennetun wifin avulla lämpöpumppu on helppo liittää nettiin ja voidaan ottaa käyttöön myUplink etäseurantapalvelu, minkä jälkeen lämpöpumpun ja siihen liitettyjen laitteiden valvonta ja haluttaessa hallinta on yhtä lähellä kuin älypuhelin, tabletti tai tietokone. 

Myös vaihto vanhasta maalämpöpumpusta S-sarjan maalämpöpumppuun on turvallista, sillä automatiikka vahtii, ettei energiakaivo pääse jäähtymään liikaa.

Pyydä tarjous NIBE maalämpöpumpusta kilpailusivulla 8.8.2021 mennessä ja voit voittaa NIBE S1255 maalämpöpumpun! Lue lisää www.nibe.fi Kevät ja elämykset