Kansainvälisesti toimiva Marttyyrien Ääni vie apua ja antaa äänen vainotuille kristityille ympäri maailman. Tällä hetkellä yksi merkittävistä avustuskohteista on Nigeria, jossa islamistinen Boko Haram on ajanut monet kristinuskonsa takia ahtaalle. Dogo Nahawan kylässä sai vuonna 2010 surmansa yli 500 kristittyä. 

Marttyyrien Ääni antaa sekä katastrofiapua, että luo pidempikestoisia projekteja, joilla autetaan heikkoon asemaan joutuneita. Sen hankkeet ovat esimerkiksi elinkeinon hankintaa helpottavia toimia, koulutusta, avustusta pakolaisleireille, tiedotusta ja turvakoteja. 

– Meille on kunnia-asia kuunnella ihmisten tarinoita ja auttaa heitä, kertoo toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen. 

Nigeriassa Marttyyrien Ääni on toiminut jo useamman vuoden ajan. Terroristien runtelemassa Dogo Nahawan kylässä vainotuille etsitään esimerkiksi peltomaata turvallisemmilta alueilta, ja järjestön ylläpitämässä koulussa lapset saavat paitsi laadukasta opetusta myös lämpimän ruoan. 

– Nigeria on hyvin kahtiajakautunut maa, jossa valtio ei ole pystynyt itse hoitamaan velvollisuuttaan, turvaamaan kaikille kansalaisilleen turvallista elämää, Lahtinen toteaa. 

Hänen mukaansa Nigeriassa tilanne on pahimmillaan se, että ihmisillä ei ole mitään. Muista maista saatava apu onkin alueelle kriittistä. 

– Voimme lievittää heidän hätäänsä omasta hyvästämme, Lahtinen summaa. 

Käy osoitteessa marttyyrienaani.fi ja tue avustustyötä Nigeriassa. Voit esimerkiksi lahjoittaa leskille viljelymaata tarvikkeineen ja kanoja tai lapsille koululaukun sisältöineen. Kevät ja elämykset