Omaa rauhaa, sopivasti yhteisöllisyyttä, toimivat palvelut ja tunnin ajomatka pk-seudulle – olisiko Loppi sinun uuden ok-talosi ja perheesi kotipaikka? 

Loppi sijaitsee Etelä-Suomen keskellä, tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta: se on hyvien liikenneyhteyksien varrella, tarpeeksi lähellä ja sopivasti maaseudun rauhassa. 

”Loppi on turvallinen paikka elää ja asua. Täällä lapset voivat rauhassa kävellä lähikouluun ja kyläyhteisöllisyys pelaa – kulttuuri- ja urheilutarjonta on todella vireää ja monipuolista. Upea luonto ulkoilureitteineen tarjoaa vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ympäri vuoden”, kiteyttää Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela. 

Toimivat peruspalvelut ovat asukkaiden toivelistan kärkipäässä. Lopella tämä ruutu voidaan raksia hyvällä omalla tunnolla. ”Kuntamme päiväkodit ja koulut on remontoitu ja uudisrakennettu hiljattain, eikä päiväkoteihin ole jonoja. Lopen lukio rankattiin ykkössijalle Kanta- Hämeessä”, Salmela lisää. 

Lopella ei olla kankeita, vaan ymmärretään niin yrittäjiä kuin omakotirakentajiakin. ”Olemme erittäin yritysmyönteinen kunta ja olemme esimerkiksi satsanneet valokuituyhteyksiin ja byrokratian minimoimiseen”, Salmela vahvistaa. 

Riihimäen lähellä sijaitsevalle Lopelle pääsee Klaukkalan ohikulkutietäkin pitkin. Kunnassa on tilaa hengittää ja hyvää tonttimaata jäljellä asemakaavoitetuissa taajamissa, siksipä kunnassa päätettiin tarjota tuhannen euron hintaan reilunkokoisia tontteja. Kiinnostus on ollut kovaa ja Launosen taajaman tontit on varattu. Läyliäisissä ja Lopen kirkonkylällä on jäljellä hyviä tontteja, peltotonteista kumparemetsätontteihin. 

”Kaavoitusmielessä olemme hyvin joustavia, tänne voi rakentaa 1-, 1,5- tai 2-kerroksisen talon, hieman maastonmuodosta riippuen. Paalutustarpeita ei ole, sikäli maaperä on mukavaa. Rakennuslupien käsittely sujuu 1-2 kuukaudessa”, kertoo puolestaan kunnan maankäyttöpäällikkö Pekka Säteri. 

Lopen kuntaan muuttoa harkitsevalle kertoo kunnan vireästä taloudenhoidosta myös kunnanjohtajan seuraavat sanat: ”Veroäyrin nostolle ei ole tarpeita, itse asiassa päinvastoin.” 

Moni pk-seudulla asuva pohtii kesämökin hankintaa. Entäpä, jos löisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja hankkisikin Lopelta omakotitalotontin? Lopen Läyliäisen taajama on Kehä III:n lähistöllä. Vaihtamalla hälinän ja ahtaan asumisen luonnon rauhaan ja avarampaan kotoiluun voi tehdä itselleen ja perheelleen elämänsä parhaan ratkaisun. 

 loppi.fiKevät ja elämykset Menestyjät