Cambridge-ohjelma on tutkittuun tietoon perustuva dieetti, jossa iso rooli on omalla valmentajalla. Terveydenhoitoalalta valmentajaksi siirtynyt Nina Järn kokee, että on antoisaa tehdä työtä, jossa pääsee aidosti vaikuttamaan ihmisten hyvinvointiin.

Nina Järn oli tehnyt pitkän uran terveydenhoitajana, kun hoitotyön hektisyys alkoi mietityttää häntä. Samaan ajanjaksoon osui myös muutaman liikakilon laihduttaminen.

– Kun törmäsin Cambridge-menetelmään asiakkaana, mietin heti, että jos tämä toimii, lähden valmentajaksi. Minulle on tärkeää, että ohjelma perustuu tutkittuun tietoon, jotta voin seistä sen takana, hän kertoo.

Omien kilojen pudottua Järn alkoi edistää uutta uraansa valmentajana, ensin oman työn ohella ja vähitellen täyspäiväisenä yrittäjänä. Nyt hän ottaa vastaan asiakkaita omassa toimitilassaan Tapiolassa.

– Cambride-ohjelma perustuu kolmeen kivijalkaan, jotka ovat täysateriakorvikkeet, asiakkaalle valittava ohjelma ja valmentajan tuki. Suurin osa työpäivistäni onkin asiakastapaamisia, joissa tuen, annan tietoa ja kannustan.

Yrittäjyyteen helposti kiinni

Järnillä ei ollut aiempaa kokemusta yrittäjyydestä ja hän on kokenut valmentajana pääsevänsä helposti kiinni uudenlaiseen työnteon muotoon.

– Työt voi tehdä niin pienesti tai isosti, kuin haluaa. Nykyään mukaan voi lähteä asteittain ja toimia vaikka vain harrastusmielessä – tai siirtyä vähitellen terveysvalmentajaksi. Tämä on aika riskitön tapa aloittaa yrittäjänä, suurta pääomaa ei tarvitse ja takana on esimerkiksi suuren firman markkinointi, hän mainitsee.

Hänen mukaansa ehdottomasti parasta valmentajan työssä ovat asiakkaiden ilon ja onnistumisten seuraaminen.

– Asiakkaat kokevat, että saavat itsensä takaisin ja uskoa itseensä. Fyysisen keventymisen lisäksi tapahtuu myös henkistä keventymistä. Olen myös iloinen, kun näen, että ruokavaliomuutos vaikuttaa paitsi asiakkaaseen myös hänen koko perheeseensä. Järn näkee, että valmentajan työssä voi pärjätä jokainen, joka on kiinnostunut hyvinvoinnista ja haluaa tsempata muita.

– Omasta kokemuksestani voin todeta, että tämä sopii erittäin hyvin esimerkiksi hoitoalalla työskenteleville. Itse alan vasta nyt parin vuoden jälkeen ymmärtää kaikki tämän työn avaamat mahdollisuudet; sen että saan tehdä työpäivistä juuri sellaisia, kuin itse haluan.

Järn kehuu, että hän on innostunut uudesta urastaan ihan jokaisena aamuna. Hän jakaa mieluusti omia kokemuksiaan myös tuleville valmentajille.

– Tämä on ihan mahtavaa työtä, joten kerron siitä lisää todella mielelläni kaikille kiinnostuneille, hän summaa.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Ota yhteyttä Nina Järniin:
nina.jarn@cambridgeohjelma.fi
tai katso: valmentajaksi.comSyksyn parhaat