Yhteistyörobotit ovat kustannustehokas ratkaisu pienenkin yrityksen rutiineihin.

Kokkolalainen Apex Automation on tehostanut yritysten toimintaa jo lähes 30 vuoden ja 2000 projektin ajan. Strategiana on alusta saakka ollut olla täyden palvelun automaatiotalo,
jonka kasvu on jatkuvaa, mutta hallittua. Projektien skaala on muutamasta tunnista aina tuhansiin tunteihin. “Pitkä kokemus vaihtelevista projekteista on mahdollistanut
sen, että annamme usein enemmän kuin osataan pyytää”, toteaa Marko Kiviniemi, Apex Automationin myyntijohtaja ja yksi perustajajäsen.

Robotiikkaa hyödynnetään vahvasti esimerkiksi elintarvike-, prosessi- ja metalliteollisuudessa, mutta näppärät, pienikokoiset yhteistyörobotit sopivat myös pienten yritysten tai yksityisyrittäjien avuksi. Apex on yhteistyörobotiikan markkinajohtaja, Universal Robotsin edustaja ja Suomen ensimmäinen sertifioitu järjestelmäintegraattori.

Yhteistyörobotin eli Cobotin voi saada avukseen jopa parissa viikossa ja sen ylläpito sekä muutokset ovat yksinkertaisia toteuttaa. “Cobotti toimii yhteistyössä ihmisen kanssa eli sen tavoite ei ole korvata ihmisiä, vaan auttaa monotonisissa, vaarallisissa tai epäergonomisissa työrutiineissa”, Kiviniemi selittää. Cobotit ovat helposti liikuteltavia, turvallisia ja niihin on tarjolla kattavasti valmiita sovelluksia eri työtehtävien suorittamiseen. Robotin hankintaan kuuluu aina myös riskiarviointi, jolla varmistetaan toteutuksen koneturvallisuus. Helppokäyttöinen

Yhteistyörobotti sopii pienille yrityksille avuksi monotonisiin, vaarallisiin ja epäergonomisiin rutiineihin.

Cobotti on itsessään turvallinen, mutta esimerkiksi sen käyttämät terävät työkalut voivat aiheuttaa vaaraa. On tärkeää varmistaa, että sen työskentelyalue sekä sovelluksen toiminta on turvallista. “Seisaukset sakkauttavat tuotannon ja viiveet voivat tulla kalliiksi. Riskien kartoitus ja hallinta on tärkeässä roolissa – meille on kunnia-asia hoitaa työmme hyvin ja aikataulussa”, Kiviniemi alleviivaa. Apexin ammattilaiset auttavat valitsemaan oikeanlaisen laitteen ja varmistamaan sovelluksen oikeanlaisen toiminnan. Koneturvallisuuspalveluihin kuuluu myös muun muassa konsultointi, säädöstulkinta ja koulutukset.

www.apexautomation.fiTeknologia- ja teollisuusratkaisut