Varmin tapa hankkia ongelmia polymeeripinnoitteiden, (esim. epoksi, PUR, akryyli) hankinnassa on ostaa kilpailutuksen jälkeen halvinta tarjottua lattiamateriaalia.

Halvin ja eniten asennettu lattiapinnoite on itsestään siliävä epoksipinnoite, ns. SL-epoksi. Markkinoilla olevien SL-epoksipinnoitteiden kalleimman komponentin, epoksin, osuus laskee kokoajan kilpailun kiristyessä. Syynä kehitykseen lienee tiedon-ja koulutuksen puute siitä, mitkä komponentit polymeeripinnoitteissa ovat merkityksellisiä niin kestävyyden kuin sisäilman laadun kannalta. Hankintahenkilöstö ei osaa vaatia laatua ja entistä huonommat, halvat pinnoitteet päätyvät lattiaan.

M1-MERKINTÄ EI TAKAA TURVALLISUUTTA

Käyttöturvallisuustiedote on erinomainen lähde selvittää esim. epoksipinnoitteen komponentit. Käyttöturvallisuustiedotteesta selviää epoksin sekä huoneilmaan haihtuvien liuottimien osuus tarjotusta tuotteesta. Mitä vähemmän epoksia, sitä huonommin pinnoite pysyy alustassa ja sitä nopeammin se tulee käyttöikänsä päähän.

Liuottimet puolestaan saattavat haihtua huoneilmaan vuosikausia. M1 merkintä ei takaa tuotteen laatua tai turvallisuutta. M1-testit tehdään laboratoriossa ja niillä ei useinkaan ole mitään tekemistä sen pinnoitteen kanssa jota asentajat lattiaan laittavat.

VOC-VAPAAT LATTIAT ARMEKA ENGINEERING OY:LTÄ ARMEKA-FINNESTER

SL-epoksi on korkealaatuinen, n. 85 % epoksipinnoite, jonka sideaineena on käytetty VOCvapaita kovettajia.

Pinnoite antaa pitkän käyttöiän. Tartunta alustaan on kestävä, koska tuote muodostaa runsaasti kemiallisia OH-sidoksia. ARMEKA-FINNESTER SL-epoksilla saavutetaan testatusti kestävät ja turvalliset lattiat.

armekaengineering.comTeknologia- ja teollisuusratkaisut