Vuonna 2000 perustettu teknologiayritys Wapice tarjoaa helppokäyttöisiä ja sovellusalueiltaan monipuolisia teknologiaratkaisuja niinteollisuuden kuin julkisen puolen tarpeisiin. Yritys on edelläkävijä esimerkiksi IoT:n ja teollisuuden myynnin digitalisaation osalta.

Wapicen toimitusjohtajan Pasi Tuomisen mukaan IoT on todella nopeasti kasvava segmentti, jonka käyttö arkipäiväistyy maailmanlaajuisesti.

– IoT-hypen tilalle on tullut aidon lisäarvon hakeminen ja liiketoiminnan kasvattaminen. Lisäksi on huomattu, että IoT avaa palvelujen tarjoamisen markkinat uudella tavalla myös pienemmille yrityksille, hän kuvailee.

Myös yrityksen omista tuotteista tärkeimpiä on IoT-alusta IoT-TICKET, jota voidaan käyttää esimerkiksi monitorointiin, etähallintaan ja raportointiin. Sitä hyödynnetään tällä
hetkellä työkoneissa, kiinteistöissä ja teollisuuslaitoksissa. Tuomisen mielestä onkin kiinnostavaa se, miten samankaltaiset tarpeet ja saavutettavat hyödyt yhdistävät eri toimijoita.

– Tuotteemme ovat lähteneet teollisuuden asiakkaittemme tarpeista. Nyt kun kuntia ja kaupunkeja digitalisoidaan, huomaamme, että samat tuotteet toimivat sielläkin. Tällä hetkellä esimerkiksi Tampereelle toteutetaan tekoälypohjaista katuvalaistusta ja Ouluun sekä Turkuun parkkivalvontaa, Tuominen kertoo.

TEOLLISUUDEN MYYNNIN DIGITALISOINTI AVAINASEMASSA

Toinen Wapicen ratkaisuissa vahvasti kasvava osa-alue on myynnin digitalisointi, johon vastaa heidän Summiumtuotteensa. Summiumin avulla haastavien tuotteiden tai palveluiden myyntiputki saadaan sujuvoitettua aina tuotantolinjalle ja toimitukseen saakka.

– Yhä suurempi osa teollisuuden järjestelmistä myydään digitaalisesti ja me olemme mukana luomassa älykkäämpiä web-kauppoja tätä varten. Summiumin avulla tuotteen kaikkine ominaisuuksineen voi luoda ja tilata digitaalisesti, ja nähdä jopa tuotantolinjan kapasiteetin sekä valmistumisaikataulun, Tuominen kertoo.

Moni teollisuudessa tilattavista tuotteista on täysin uniikkeja, joten on merkittävää, että tuotteeseen voidaan samalla esimerkiksi luoda automaattisesti yksilöllinen manuaali. Samalla asiakasyrityksen myyntijohtaja voi hyödyntää kerättyä tietoa oman toimintansa ohjaamiseen. Tuominen korostaa, että vaikka tuotteet ovat tärkeä osa Wapicen toimintaa, on yrityksen moottori kuitenkin ohjelmistokehityspalvelu. Hänen mukaansa hybridimallinen toiminta tuottaakin parhaita lopputuloksia.

– Yhdistämme asiakkaille kehitetyt ratkaisut tuotteiden hyödyntämiseen. Lisäksi asiakkaamme ovat aina olleet mukana innovoimassa kanssamme, jotta lopputulos palvelee heitä.

www.wapice.comTeknologia- ja teollisuusratkaisut