Skandinaavisen ajattomasta tyylistään tunnettu Matri on tuomassa markkinoille Ainasänkymalliston, jonka voi, usko pois, hankkia verkosta. Minkälainen on sänky, jonka voi huoletta ostaa testaamatta?

Suomalaisen Matrin taival alkoi 80-luvulla laadukkaista sohvista ja perustajana toimivat Martti ja Anja Lehtonen. Matkan varrella tuotevalikoima on laajentunut sisustukseen ja kulmakiveksi on muovautunut laadukkaat sängyt.

Tuotekehityksestä vastaa pariskunnan tytär Elli Lehnhoff miehensä Andreaksen kanssa, poika Kalle Lehtonen toimii tehtaanjohtajana.

“Hyvän sängyn merkitystä palauttavaan uneen ei voi ylikorostaa, mutta ajattelemme myös, että sängyn tulee olla houkuttelevan näköinen. Laadukkaat materiaalit takaavat hengittävyyden ja irrotettavat päälliset hygieenisyyden ja muokattavuuden”, Lehnhoff kiteyttää.

Menneen 1,5 vuoden aikana sänkyjen tarve on säilynyt, mutta kaupoissa vierailua on karsastettu ja Keski-Euroopassa liikkeet jopa ajoittain suljettu. Matrilla lähdettiin miettimään, voisiko kehittää verkosta ostettavan sängyn.

“On totuttu ajattelemaan, että vasta testatessa tietää, jos sänky sopii itselle”, pohtii Lehnhoff, teollisen muotoilun ammattilainen.

Aivoriihi tuotti tulosta ja pian lanseerataan personoitava konsepti, Aina-sänkymallisto, jonka totta tosiaan voi hankkia verkosta – se sopeutuu nukkujaansa. Mallisto noudattaa Matrin perusarvoja, ekologisuutta, ajattomuutta ja laadukkaita materiaaleja.

“Sängyssä saa hyvät unet, nukkui sitten kyljellään tai selällään. Juju on, että patjan pintapehmuste muodostuu moduuleista, joiden avulla nukkuja voi muokata kotona sängystä itselleen sopivan”, Lehnhoff selittää ja iloitsee saadusta palautteesta:

“Aina-sänky on ollut testissä kroonisista selkäkivuista kärsivällä henkilöllä. Hän totesi, että on saanut pitkästä aikaa nukuttua yön yhtäjaksoisesti ja haluaa ehdottomasti pitää sängyn.”

“Moduuleja on kiinteää, keskikiinteää ja pehmeää. Kyljellä nukkuva voi lisätä lantion alle pehmeyttä, niskajäykkyydestä kärsivä taas hartian seudulle. Tilanteet muuttuvat ja tuntumaa voi mukauttaa ajan saatossa.”

Kuten muihinkin Matrin malleihin, myös Ainasänkyihin voi valita omaan sisustukseen sopivan verhoilun. Osia voi ajan kuluessa vaihtaa, korjata ja pestä.

Lisää tietoa Matri-tuotteista ja jälleenmyyjistä
www.matri.fiModerni koti Parempaa asumista