Antti Pehkonen, leikkausyksikön vastaava lääkäri 

Porin Terveystalon toisessa kerroksessa sijaitsee Sairaala eli leikkausosasto: kolme nykyaikaista leikkaussalia, tilava heräämö, kolme potilashuonetta yöpyviä potilaita varten, ja lapsipotilaille leikkihuone. Kokenut leikkaussali- ja heräämöhenkilökuntamme huolehtii leikkauspotilaiden hoidosta sairaalaan saapumisesta kotiutumiseen saakka. Leikkaavia lääkäreitä työskentelee osastollamme seuraavilla erikoisaloilla: ortopedia, käsikirurgia, vatsaelinkirurgia, verisuonikirurgia, plastiikkakirurgia, lastenkirurgia sekä korva-, nenä- ja kurkkutaudit. Panostamme potilaidemme laadukkaaseen, yksilölliseen hoitoon, ja asiakastyytyväisyysmittauksissa tuloksemme ovatkin olleet jatkuvasti erinomaisia. 

Meillä toimii toisessa kerroksessa myös Tapaturmapoliklinikka, missä työskentelee kokeneet akuuttilääkärit ja sairaanhoitajat. Tapaturmapoliklinikalle pääsee ajanvarauksella sekä ilman ajanvarausta. Palvelulupauksemme on ”tunnissa hoitoon”. Tapaturmapoliklinikan kautta pääsy leikkaushoitoon on nopeaa myös tapaturmapotilaille. 

Katja Laine, aluejohtaja 

Jo puoli miljoonaa suomalaista kulkee terveystalon Omaterveys-appi taskussa. Omaterveydestä näet omat terveystiedot, laboratoriotulokset, seuraavat lääkärikäynnit ja muut varatut ajat. Voit ottaa yhteyttä lääkäriin tai hoitajaan sekä esimerkiksi uusia reseptejä. Digitaaliset palvelut ovat arkipäivää ja mm chat-lääkäripalvelujen kysyntä on todella voimakasta.

Chat ei korvaa koskaan kokonaan fyysistä lääkäri- tai hoitajakohtaamista, eikä sovellu kaikkiin tilanteisiin, mutta se on hyvä lisä, joka parantaa hoidon saavutettavuutta. Lääkäri-chat, ja myös mielen chat, toimii 24/7, joten apua on aina saatavilla. Chatissa hoituu helpommat tapaukset, kuten pienet tulehdukset, nuhakuumeet, konsultaatiot, lähetteiden pyynnöt ja reseptien uusimiset. Etä-videovastaanotolla voidaan potilasta hoitaa laajemmin ja tarjolla on eri erikoisalojen lääkäreiden vastaanottoja. 

Tapani Strander, lääkärivastaanottojen vastaava lääkäri 

Porin terveystalossa tehtiin mittava investointi uuteen magneettikuvauslaitteeseen, johon ollaan enemmän, kuin tyytyväisiä. Syksyn aikana on siirrytty tekoälyn aikaan, jolloin on otettu käyttöön ensimmäisenä Euroopassa AIR recon DL ohjelma, joka parantaa merkittävästi kuvanlaatua ja tarkkuutta, lisäksi se nopeuttaa kuvaamista. Potilaan kannalta on merkittävää laitteen iso ”putki”, joka helpottaa potilaan kuvaustilannetta huomattavasti.

Nopea ja sujuva drive in koronanäytteenotto on edelleen toiminnassa viikon jokaisena päivänä, myös viikonloppuisin. Näytteitä otetaan oireisten / altistuneiden lisäksi matkustajilta. Lisäksi flunssaklinikka toimii edelleen ylähengitysinfektioisille ja on myös auki viikon jokaisena päivänä. 

www.terveystalo.comSatakunnan Parhaat