Uusi verkkopalvelu tarjoaa yrityksille maksutonta näkyvyyttä ja kuluttajille vaihtoehdon uusien tavaroiden hankkimiselle. 

Porin kaupunki ja CIRCWASTE – Kohti Kiertotaloutta -osahanke C.11 Luuppi ovat rahoittaneet Ekokumppanit Oy:n toteuttaman Korjaa.se -verkkopalvelun Porin seudulle. Osahankkeen tavoitteena on jätteen vähentäminen yhteiskäytön ja lainauksen kehittämisen avulla. Hanke on koonnut kaikki Porin kaupungin lainattavat tavarat osoitteeseen pori.fi/lainaaminen. 

Nyt käyttöön otettu Korjaa.se on maksuton palvelu, joka kokoaa puolestaan kaikki halukkaat korjaus-, vuokraus- tai lainauspalveluita tarjoavat paikalliset yritykset samaan verkko-osoitteeseen helpottaen erityisesti kuluttajia löytämään tarvitsemansa kierto-ja jakamistalouden palvelut. ”Korjaa.se-palvelun etu hakukoneisiin verrattuna on tietojen ajantasaisuus” kertoo Ekokumppanit Oy:n viestintäpäällikkö Carl Willandt. ”Lisäksi palvelu on erittäin helppokäyttöinen: yrityksiä voi hakea joko paikkakunnan, toimialan tai molempien mukaan, jolloin kuluttajan tarvitsema palvelu löytyy helposti ja nopeasti” Willandt lisää. Willandtin mukaan paikallisten yritysten kartoittaminen ja kontaktointi tehtiin kesän aikana, mutta silti jotkin yritykset ovat voineet jäädä palvelun tekijöiltä löytämättä. Mukaan palveluun pääsee kuitenkin koska tahansa. 

Korjaa.se on aiemmin keskittynyt nimensä mukaisesti nimenomaan korjauspalveluihin, mutta tuoreessa Porin seudun alueellisessa palvelussa mukaan on otettu harkitusti myös yksityisiä ja julkisia vuokraus- ja lainauspalveluita. Osahankkeessa projektikoordinaattorina toimivan Outi Aallon mukaan päätöksen taustalla on halu tuoda kiertotalouden eri ratkaisut entistä laajemmin kuluttajien tietoon. ”Esineiden yhteiskäyttö ja korjaaminen on ekologista, taloudellista ja myös tilaa säästävää. Lainaaminen ja tavaroiden käyttöiän pidentäminen tukee resurssiviisautta ja säästää luonnonvaroja” Aalto kertoo. 

CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta on valtakunnallinen hanke, jonka tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja vähentää jätettä.

Hanke saa rahoitusta EU:n LIFE-ohjelmasta: www.pori.fi/circwaste Satakunnan Parhaat