Kankaanpään opiston järjestämä uusi Musiikin ja kasvun opistovuosi -koulutus antaa peruskoulun päättäneille alle 18-vuotiaille oppivelvollisille perustaitoja ja -valmiuksia ennen toiselle asteelle siirtymistä. Vielä ehtii mukaan, sillä opintoihin on jatkuva haku ja sisäänotto. 

Vuoden kestävä 53 opintopisteen koulutus tukee ja ohjaa nuorta löytämään tulevaisuutensa suunnan ja ammatillisen urapolkunsa. Kyse ei siis ole kymppiluokasta. 

Yhteisissä opinnoissa nuoret opiskelevat vuorovaikutusta ja viestintää, matemaattisia perustaitoja, ongelmanratkaisutaitoja sekä opiskelu- ja urasuunnitteluun, arjen- ja elämänhallintaan ja työelämään liittyviä taitoja. Suuntautumisopinnot painottuvat luontevasti musiikkiin, sillä Kankaanpään Musiikkiopisto kuuluu opiston alaisuuteen, eli eri soitinten, laulun ja musiikinteorian tarjonta on vahva. 

”Ei tarvitse olla soittajavirtuoosi tai olla musiikkiopistotaustaa. Toki pitää olla kiinnostunut musiikista, koska se toimii pedagogisena välineenä yhteisöllisyyden ja oman kasvun rakentamisessa”, kertoo vastuuopettaja Pekka Vuorisalo. 

Opintoihin kuuluvat muun muassa musiikin tekemisen taitojen kehittäminen, ilmaisu musiikin tai tekstin kautta, bändissä soittaminen, äänentoistotekniikka ja musiikkitapahtuman tuottaminen. 

Jatkuva haku päällä 

Musiikin ja kasvun opistovuosi on maksuton vuoden 2021 keväällä peruskoulun suorittaneille alle 18-vuotiaille nuorille. Opiskelupaikka sisältää opiskelupäivinä maksuttomat ateriat ja majoituksen sisäoppilaitoksen viihtyisällä kampuksella. 

”Ensimmäiset opiskelijat aloittivat elokuussa, mutta mukaan voi tulla koska tahansa, sillä meillä on jatkuva haku ja sisäänotto. Tämä mahdollisuus sopii etenkin lukion tai ammatillisen koulutuksen keskeyttäneille ja suunnanvaihtajille”, sanoo rehtori Marja Kallioniemi. ”Koulutuksen jälkeen nuori voi hakeutua opiskelemaan vaikkapa Kankaanpään Opiston perus- tai ammattitutkintoja. Kartoitamme myös kaikki muut oppilaitokset, kun etsimme yhdessä nuorelle oikeaa väylää ammattin”

kankaanpaanopisto.fiSatakunnan Parhaat