Datan hyödyntäminen on helppoa. Kun eri järjestelmissä olevaa informaatiota valjastetaan käyttöön alustaratkaisun avulla, voi hyödynnettävää dataa löytyä esimerkiksi kiinteistöjen valaistusjärjestelmistä. Tuloksena on luotettavaa ja käyttökelpoista tietoa. 

Tiesitkö, että kiinteistön valaistusjärjestelmien kautta voi saada tietoa myös tilan käytöstä tai ilmanlaadusta? Se onnistuu tuotteistamalla dataa ja jakamalla sitä turvallisesti alustan kautta niin, että sitä voi käyttää missä tahansa järjestelmässä tai sovelluksessa. 

Valaistusjärjestelmien kautta kerätyn informaation tuomista mahdollisuuksista innostui myös Nylund. Valaistusjärjestelmistä saa monipuolisesti dataa, jota voi hyödyntää myös muissa tilanteissa, kuten toimistotilojen arjen pyörittämisessä tai saneerausta suunnitellessa. 

“Sensoreista saatavaa dataa voidaan käyttää esimerkiksi sen arvioimiseen, miten paljon ja milloin eri toimitiloja todellisuudessa käytetään”, kertoo Nylundin toimitusjohtaja Johan Karlsson. 

Datan tehokkaan ja turvallisen välittämisen mahdollistaa Platform of Trust. Yrityksen alustaratkaisun avulla Nylundin valaisinjärjestelmistä kerättyä tietoa on mahdollista käyttää uudelleen esimerkiksi kiinteistöjen huollon ja ylläpidon optimointiin. 

”Vastaamme kerätyn datan turvallisesta välittämisestä siten, että sen oikeat omistajat päättävät, kuinka data virtaa eri järjestelmien välillä. Meille on tärkeää synnyttää reilua datataloutta”, sanoo Platform of Trustin vaikuttavuusjohtaja Vesa Ilmarinen. 

Nylundin ja Platform of Trustin yhteistyö tarjoaa kiinteistönomistajille arkea helpottavia ratkaisuja. Samalla sen avulla voidaan innovoida täysin uusia, dataan perustuvia palveluita – ja tukea yrityksen kasvua. Haastavan teknologiakeskustelun sijaan tarvitaan vain oikeanlaista kumppanuutta. 

Nylund Group 

  • Perheyritys, joka tuo uudenlaisia ratkaisuja valaistukseen, valaistuksen ohjaukseen ja tietoverkkotarpeisiin.
    www.nylund.fi

Platform of Trust 

  • Vastuu Groupin omistama teknologiayritys, jonka avulla data voi siirtyä turvallisesti mistä tahansa ympäristöstä tai järjestelmästä mihin tahansa sovellukseen tai käyttöliittymään.
    platformoftrust.net


Tulevaisuuden Suomi