Hartela on rakennusyhtiörintamalla oman tien kulkija. Konserni on onnistunut toimimaan kotimaisena perheyhtiönä 80 vuotta, arvoistaan ja laatuasenteestaan tinkimättä. 

Asiakasläheisyys. Ammattiylpeys. Aloitteellisuus. Johdon läsnäolo. Näihin sanoihin Hartela -konsernin toimitusjohtaja Juha Korkiamäki tiivistää paljon olennaista lämpö äänessään ensi vuonna 80 vuotta täyttävästä perheyhtiöstä. Hartelan taloudellinen perusta on vakaa ja sen pohjalta on hyvä kehittää toimintaa. ”Hartelan omistuksessa on menossa kolmas sukupolvi ja neljättä perehdytetään yrityksen toimintaan”, Korkiamäki toteaa. 

Vankalta perustalta katse tulevaisuuteen 

Tuttua ja turvallista, mutta myös eteenpäin katsomista. ”Meillä on vuosien saatossa opittu arvostamaan entistä enemmän henkilöstön asiakastuntemusta ja aloitteellisuutta. Johdon lähestyttävyys näkyy positiivisena henkilöstölle ja mahdollistaa ketteryyden reagoida muutoksiin. 

Hartelan kehitys- ja tietohallintojohtaja Sanna Hiukkamäki tuo esille megatrendien merkitystä: ”Esimerkiksi vastuullisuus ja kestävä kehitys huomioidaan kaikessa toiminnassamme, olipa kyseessä henkilökunta, sijoittajat, asukkaat tai ympäristö.” 

”Aiomme pitää huolta elinvoimaisuudestamme kehittämällä pitkäjänteisesti kannattavuutta ja kilpailukykyä. Rakennamme asiakkuuksia entistä enemmän kumppanuusperiaatteella”, Hiukkamäki toteaa. ”Pidempi arvoketju, jossa olemme hankkeessa mukana alusta lähtien, tuo tyytyväisempiä asiakkaita ja antaa mahdollisuuden laatia kokonaan uusia urakkamalleja”, Korkiamäki summaa. 

Hartela-henki kantaa 

Työnantajana Hartela on ilmeisen pidetty: se on saavuttanut mm. Innostavimmat työpaikat -arvonimen. Korkiamäki kertoo, että ”Hartelan työntekijät pitävät työtään motivoivana ja työntekijöiden omistautuneisuus on korkealla tasolla, joka on suorassa korrelaatiossa asiakastyytyväisyyteen sekä henkilöstön hyvinvointiin. 

Onhan se mukava lukea henkilöstötutkimuksen vastauksista, kuinka nopeasti täällä uusi työntekijä on solahtanut porukkaan sisälle ja aistinut meidän oman Hartela-hengen. 

Panostamme ennakoivaan työterveyteen henkisen ja fyysisen työkyvyn osalta sekä henkilöstön työturvallisuuden jatkuvaan kehittämiseen. Omat johtamisohjelmamme HABA että tuotannon toimihenkilöiden koulutusohjelma HACA saavat mukavasti kiitosta. Koulutuksissa huolehdimme erityisesti, että myös johto on mukana konkreettisesti läsnäolollaan”, Korkiamäki hymyilee. 

Hartela 

Konserniin kuuluvat Turun ja Tampereen seudulla sekä Satakunnassa ja Länsi- Uudellamaalla toimiva Hartela Länsi-Suomi Oy, pääkaupunkiseudulla ja ympäristökunnissa sekä Lahdessa toimiva Hartela Etelä-Suomi Oy sekä Oulun talousalueella toimiva Hartela Pohjois-Suomi Oy. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa. Henkilöstöä on noin 550, joista 200 rakentajia. 

www.hartela.fiTulevaisuuden Suomi